Krāso olas, šūpojies un izzini tradīcijas: Lieldienu pasākumu ceļvedis Rīgā un novados

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Svētdien, 31. martā, Rīgā un Latvijas novados turpināsies Lieldienu kultūras un izklaides pasākumi.

Lieldienu svinēšanas ceļvedis Rīgā

Svētdien plkst.12 kultūras centra "Imanta" pagalmā lieli un mazi aicināti svinēt Pārdaugavas Lieldienas. Svētku programmā - sadziedāšanās un rotaļas kopā ar folkloras kopām "Ogas" un "Savieši", olu krāsošana, ripināšana, šūpošanās, meistardarbnīcas. Pasākumu vadīs Iveta un Vidvuds Medeņi.

Plkst.12 Kultūras centra "Iļģuciems" Lielajā zālē notiks zīmējumu teātris "7 pasakas par Ņukucīti".

No plkst.12 līdz 16 Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks pasākums "Liela nāca Lieldieniņa". Tajā piedalīsies Rīgas Danču klubs, postfolka mūzikas grupa "Katrīnas Dimantas trio", etno mūzikas grupa "Zeidi", pasākuma vadīs Salvis Sprūžs.

No plkst.16 līdz 17 Kultūras centra "Mazā ģilde" Lielajā zālē notiks Lieldienu koncerts "Halleluyah", kurā piedalīsies senās mūzikas ansamblis "Ludus" (mākslinieciskā vadītāja Māra Birziņa), Rūdis Cebulis (soprānists) un Beatrise Vilde (mecosoprāns).

Savukārt pirmdien, 1.aprīlī, no plkst.12 līdz 14.30 VEF Kultūras pilī notiks pasākums "Riti, riti, Saulīte!" Tajā piedalīsies Ilga Reizniece un Māris Muktupāvels, vadīs Zoja Heimrāte. Būs iespēja dziedāt dziesmas un iet rotaļās, piedalīties tradicionālajos rituālos un citās izklaidējošās aktivitātēs, kā arī šūpoties.

No plkst.12 līdz 17 Mežaparka Lielajā estrādē par godu svētkiem notiks pasākums "Lieldienu pikniks". Sanākušos izklaidēs postfolkloras grupa "Daba San" un folkloras kopa "Teikas Muzikanti", kā arī būs izglītojošas aktivitātes bērniem. Pasākumu vadīs Juris Mūrmanis.

No plkst.14 līdz 16 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks jampadracis Lieldienās ar orķestri "Rīga". Jampadracī piedalīsies orķestra "Rīga" metālpūšamo instrumentu grupa Kristiana Kalvas vadībā, Dmitrijs Pudovs no Rīgas Cirka skolas, un koncertu vadīs Raitis Zapackis.

Lieldienu svētku programmu noslēgs Pavasara festivāla "Windstream" koncerts" Parīzes iedvesmotie" 12.aprīlī plkst.19 Lielajā ģildē. Tajā piedalīsies Adelaide Ferjēra un orķestris "Rīga".

Vidzemē Lieldienas varēs svinēt daudzveidīgos pasākumos

Vidzemē Lieldienas varēs svinēt daudzveidīgos pasākumos, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Svētdien, 31. martā, Ogrē notiks Lieldienu svinības. No plkst.12 -16 Brīvības ielas gājēju posmā notiks Lieldienu gadatirgus un būs atvērta arī Trušu sēta

Pilsētas skvēra skatuvē plkst.13 notiks Lieldienu koncerts, kurā piedalīsies Ogres novada Kultūras centra bērnu un jauniešu deju kolektīvs "Pīlādzītis", bērnu vokālā studija "Svilpastes". Plkst.14 varēs iet rotaļās kopā ar Lielvārdes Kultūras nama folkloras kopu "Josta".

Brīvības ielā 11, aiz Ogres Mūzikas un mākslas skolas, no plkst.12 līdz 16 varēs spēlēt koka spēles, savukārt plkst.13 Lieldienu svinēšana kopā ar Ogres novada Kultūras centra folkloras kopu "Artava".

Cēsīs Lieldienu svinības notiks Rožu laukumā plkst.13.

Siguldas Svētku laukumā no plkst.11 līdz 16 sadarbībā ar iniciatīvu "Mūsu Bio Tirgus" notiks Lieldienu tirdziņš, kā arī turpināsies Šūpoļu festivāls.

Arī Lēdurgas dendroparkā varēs piedalīties Lieldienu aktivitātēs. Plkst.12 notiks foto orientēšanās spēle "Kazlēnam pa pēdām", bet plkst.13 Lēdurgas dendroparkā visus svētku svinētājus sagaidīs pasākuma aģentūras "Jampadracis BB" jautrie kazlēni. Kopā varēs iet rotaļās, piedalīties Lieldienu rituālos, darboties izdomu darbnīcā un iešūpot pavasari. Būs dažādas aktivitātes, ko sarūpējuši dendroparka zaķi, kā arī būs iespēja piedalīties konkursā "Raibākā ola". Konkursa dalībniekiem pasākuma dienā jāatnes skaistākā, krāšņākā un raibākā Lieldienu ola. Rezultātus plānots paziņot ap plkst.15.

Brenguļu alus sētā plkst.13.30 varēs dziedāt, iet rotaļas, ripināt olas un šūpoties. Vika pasaku parkā Dikļos plkst.11 Lieldienu Zaķis un Kurmis ielūdz uz Lieldienu jampadraci. Burtnieku Kultūras centrā plkst.12 norisināsies pašdarbnieku koncerts "Tam priekam, kurš sēd šūpolēs…", ap plkst.13 būs Lieldienu aktivitātes lieliem un maziem. Rūjienas pilsētas estrādē plkst.13 notiks Lieldienu jampadracis. Vaidavas pagasta centrā plkst.13 būs Lieldienu lustes ar folkloras grupas "Bitītes" bērniem un "Didam" dziesminiekiem.

Madonas novada kultūras centrā no plkst.14 līdz 18 Lieldienu radošās darbnīcas ģimenēm, fotostūris un putnu dārzs "Rozas". Plkst.15 notiks muzikāla rotaļu izrāde bērniem "Oliņ, boliņ pūpolos".

Smiltenes novada Drustu parkā pie estrādes plkst.15 notiks Lieldienu svinības. Variņu tautas namā plkst.18 būs koncerts "Lieldienu sadancis" un pēc koncerta balle kopā ar grupu "Alianse".

Valkas novada Kārķos pie Dabas koncertzāles plkst.12notiks "Cornhole" turnīrs, pašdarbības kolektīvu koncerts, danču pēcpusdiena.

Plkst.12 Salacgrīvas kultūras centrā iedziedās Lieldienas un notiks radošās darbnīcas, Ainažu kultūras centrā svinēs Lieldienas un veidos "Pavasara dārzu", Staicelē, Brīvdabas laukumā notiks Lieldienu lustes, Pociema kultūras namā gaidāmas lustes un pārsteigumi, savukārt plkst.13 Lieldienu pasākums būs Vilzēnu tautas namā.

Saulkrastu Mežaparkā Lieldienas svinēs no plkst.11 līdz 15. Uz Lieldienu muzikālās skatuves uzstāsies folkloras kopa "Dvīga", jauktais koris "Bangotne", bērnudārza "Rūķītis" ansamblis, pirmsskolas vokālais ansamblis "Zvejniekciems", Vidzemes jūrmalas Mūzikas un mākslas skolas sitaminstrumentu klase, deju kolektīvi "Krustu šķērsu", "Saulgrieži", "Jūrdancis", līnijdeju kolektīvs "Sunbeach", mūsdienu deju kolektīvs "Fractus" un "Sandras kundzītes". Pasākumu vadīs folkloras mūziķis Edgars Zilberts. Dalība pasākumā bez maksas.

Kurzemē Lieldienās krāsos olas, šūposies un izzinās tradīcijas

Kurzemē Lieldienās krāsos olas, šūposies un izzinās tradīcijas, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Ventspilī svētdien, 31. martā, plkst.11 Bērnu pilsētiņā un plkst.15 bērnu parkā "Fantāzija" notiks pasākums ģimenēm ar bērniem "Raibās Lieldienas". Būs arī putnu būrīšu gatavošanas talka, kurai Ventspils Komunālās pārvaldes darbinieki sarūpēs visu nepieciešamo - darbagaldus, dažāda platuma dēļus, āmurus, naglas, mērlentes un, protams, gatavošanas pamācības. Ikviens mazais talcinieks varēs iesaistīties dažādas tradicionālās un netradicionālās Lieldienu izdarībās.

Tradicionāli, Lieldienu svinību kulminācija norisināsies Piejūras brīvdabas muzejā, kur no plkst.12 līdz 16 būs iespēja izšūpoties, piedalīties dažādās atrakcijās un baudīt grupas "Tērvete" koncertu.

Teātra namā "Jūras vārti" plkst.16 Artis Šimpermanis un Māris Blāze izskanēs koncertprogramma "Reiz Kurzemes krastā".

Liepājā svētdien, 31. martā, ikviens aicināts doties uz Zirgu salu vērot, izzināt un priecāties par dabas mošanos pavasarī svētku sarīkojumā "Dabas pētnieki".

No plkst.12 līdz 15 lieliem un maziem svinētājiem "Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs" sagatavojis īpašu svētku programmu, kas iesāksies ar Liepājas ceļojošā leļļu teātra "Maska" izrādi "Ola te, ola tur, tikai zaķa nav nekur". Sarīkojumā varēs iepazīt arī tautas tradīcijas, folkloru, dejas, izgatavot Lieldienu rotājumus no dabas materiāliem, lielajā katlā krāsot olas, spēlēt spēles un piedalīties jautrās atrakcijās, nofotografēties ar dažādiem Lieldienu tēliem, priecāties par lauku sētas dzīvniekiem, kā arī vizināties zirga pajūgā

Talsos, Radošajā sētā, svētdien, 31. martā, plkst.11 būs jampadracis.

Saldū, Oskara Kalpaka laukumā, plkst.11 notiks pasākums "Lieldienu ceļojums ar Bingu".

Pie Kuldīgas kultūras centra no plkst.12 līdz 14 varēs šūpoties, krāsot un ripināt olas, būs jautras spēles, rotaļas un gardumi. Skrundā pie kultūras nama plkst.14 notiks dažādas Lieldienu aktivitātes. Pie Alsungas kultūras nama plkst.11 notiks Lieldienu pasākums.

Ventspils novadā Lieldienu pasākumi plkst.11 notiks Zlēku un Ances kultūras namā, plkst.12 - Užavas pagasta saietu namā "Tautas dārzs", plkst.13 Ugāles tautas namā "Gaisma", plkst.15 - Puzes kultūras namā, plkst.17 Jūrkalnes tautas namā.

Dienvidkurzemes novadā plkst.12 Gramzdas tautas namā varēs noskatīties Gramzdas amatierteātra izrādi "Lieldienu zaķis un pazudušais olu grozs". Pēc izrādes Zaķa sagatavotā ekspedīcija pa Gramzdu.

Plkst.12 Gaviezes kultūras namā notiks "Lieldienu prieki Gaviezē". Olu krāsošana, ripināšana, sportiskas aktivitātes, radoša darbošanās. Līdzi jāņem nekrāsotas olas.

Plkst.12 Apriķu muižas parkā "Lieldienu olas piedzīvojumi" ar folkloras kopu "Dižlāņu īve". Olu kaujas, ripināšana, dižošanās, un citas aktivitātes. Plkst.14 Rucavas centra tirgus laukumā Lieldienu andele ar Rucavas amatierteātra un bērnudārza bērnu priekšnesumiem.

Plkst.15 pie Kalētu tautas nama Lieldienu aktivitātes - dejas, rotaļas, olu ripināšana un citas aktivitātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu