Sestdienas pēcpusdienā divstāvu dzīvojamā mājā Saldū izcēlies ugunsgrēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Sestdien, 30. martā, plkst.14.54 saņemta informāciju, ka Aspazijas ielā, Saldū, divstāvu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas 12 kvadrātmetru platībā, radot spēcīgu sadūmojumu, tāpēc nekavējoties sāka cilvēku glābšanu no ēkas, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Tostarp vienu cilvēku no degošā dzīvokļa vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās izglāba iedzīvotāji, savukārt ugunsdzēsēji izglāba vēl piecus cilvēkus - divus cilvēkus no ēkas otrā stāva cauri sadūmotajai videi izveda ar glābšanas maskas palīdzību, bet vēl trīs cilvēkus izglāba caur logu ar kāpņu palīdzību. Septiņi cilvēki evakuējās pašu spēkiem.

Glābšanas un dzēšanas darbi noslēdzās plkst.16.47.

Savukārt sestdien plkst.16 ugunsdzēsēji devās uz Eduarda Tisē ielu, Liepājā, kur deviņu stāvu dzīvojamās mājas astotā stāva dzīvoklī uz plīts bija piededzis ēdiens. Dzīvoklī atrasts un izglābts cilvēks, kurš negadījumā bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Tāpat dienestā norāda, ka Rēzeknes novada Nagļu pagastā dzēsta degoša kūla un niedres septiņu hektāru platībā.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma kopumā 51 izsaukumu, no tiem 20 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp piecus uz kūlas un vienu uz meža ugunsgrēku, 19 - uz glābšanas darbiem un vēl 20 izsaukumi bija maldinājumi.

VUGD aicina iedzīvotus Lieldienas svinēt droši, norādot, ka, kurinot grilus, jāievēro piesardzība - grils jānovieto drošā attālumā no ēkām un kokiem, kā arī uz stabilas virsmas. Ja plānots sakopt apkārtējo teritoriju, tad jāatceras, ka kūlas dedzināšana ir bīstama un aizliegta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu