Mieriņa: Latvija turpinās uzturēt sankciju spiedienu pret Krieviju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāpinot militārās industrijas spējas un kapacitāti, mēs ne tikai veicinām savas valsts drošību, bet arī efektīvi atbalstām Ukrainas cīņu par brīvību, šodien pēc tikšanās ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Kā informēja Saeimas priekšsēdētājas birojā, tikšanās laikā Mieriņa apliecināja Latvijas atbalstu Ukrainas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) sarunu uzsākšanu Beļģijas ES prezidentūras laikā.

Lai veicinātu Ukrainas veiksmīgu integrāciju Eiropas Savienībā, Saeima sadarbībā ar Ukrainas administrāciju veidos pieredzes nodošanas un apmācības programmu, ko plānots uzsākt jau šī gada vasarā, akcentēja parlamenta priekšsēdētāja.

Mieriņa Ukrainas premjerministram apliecināja, ka Latvija lēmusi liegt agresorvalstu graudu importu un turpinās uzturēt sankciju spiedienu pret Krieviju.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka aizvien tiek meklēti veidi, kā palīdzēt Ukrainai. Mieriņa atzīmēja, ka patlaban no sankcijām pakļauto personu īpašuma nodokļa Ukrainai un tās civiliedzīvotājiem būs iespējams novirzīt 1,5 miljonus eiro. Vienlaikus tiek domāts par papildus mehānismiem atbalstam Ukrainai.

Ukrainas premjerministrs, pateicoties par atbalstu, uzsvēra, ka abām valstīm jāstrādā cieši kopā, lai tās pasargātu.

Šmihaļs uzsvēra, ka Latvija kalpo par piemēru citām valstīm, īpaši izceļot Latvijas vadīto dronu koalīciju, kā arī piebilda, ka Latvijā ražotie droni jau ir testēti frontē, tie ir ļoti efektīvi.

Pēc Šmihaļa vārdiem, Ukrainai arī turpmāk ļoti svarīgs būs militārais atbalsts, un karavīri frontes līnijā īpaši uzsverot to, ka nepieciešams vairāk ieroču.

Spriežot par transporta infrastruktūru, Šmihaļs akcentēja Ukrainas vēlmi iesaistīties ātrgaitas dzelzceļa projektā "Rail Baltica", lai nodrošinātu plašāku savienojamību.

Sarunā ar Ukrainas premjerministru piedalījās arī Saeimas sekretārs Edvards Smiltēns (AS) un Saeimas sekretāra biedrs Jānis Grasbergs (NA).

TVNET jau vēstīja, ka Latvijā šodien oficiālā vizītē ieradīsies Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Šmihaļam Latvijā paredzēta tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, Saeimas priekšsēdētāju Mieriņu, kā arī Okupācijas muzeja apmeklējums.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu