Bulgārijā policija atradusi ar "Hamās" saistītu ieroču slēptuvi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: STOYAN NENOV/REUTERS

Bulgārijas policija atklājusi ieroču slēptuvi, kas saistīta ar decembrī Vācijā un Nīderlandē aizturētajiem četriem aizdomās turētajiem palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" locekļiem, ziņo Vācijas mediji un aģentūras AFP avoti.

Trīs aizdomās turētie "Hamās" locekļi 14.decembrī tika aizturēti Vācijā aizdomās par gatavošanos uzbrukumam ar ebrejiem saistītiem mērķiem Eiropā. Ceturtais aizdomās turamais tika aizturēts Nīderlandē.

Vācijas prokuratūra paziņoja, ka četri vīrieši vākuši ieročus, lai "uzturētu tos gatavībā iespējamiem teroristu uzbrukumiem ebreju iestādēm Eiropā".

Žurnāls "Der Spiegel" trešdien ziņoja, ka policija atrada fotogrāfijas ar pistolēm, munīciju un aptverēm mobilajā telefonā, kas pieder vienam no aizturētajiem. Pateicoties šīm fotogrāfijām, izmeklētājiem izdevās atrast ieroču slēptuvi zem kādas priedes Bulgārijas dienvidos, raksta "Der Spiegel". Vācu avoti aģentūrai AFP apstiprināja, ka Bulgārijā atrasta ieroču slēptuve.

Bulgārijas prokuratūra un Iekšlietu ministrija atteicās apstiprināt mediju ziņoto.

Vācijas prokuratūra decembrī paziņoja, ka četri aizdomās turētie - viens ēģiptietis, divi libānieši un viens Nīderlandes pilsonis - ir ilggadēji "Hamās" locekļi.

"Hamās" līderi bija uzdevuši vienam no aizdomās turētajiem atrast "noliktavu ar ieročiem Eiropā, ko organizācija iepriekš bija tur slepeni izveidojusi". "Ieročus bija paredzēts nogādāt Berlīnē un turēt gatavībā, ņemot vērā iespējamos teroristu uzbrukumus ebreju iestādēm Eiropā," paziņoja prokuratūra.

Aizdomās turamie vairākkārt devušies no Berlīnes šo ieroču meklējumos. Tiek uzskatīts, ka iespējamā slēptuve atrodas Polijā, taču tā vēl nav atrasta, ziņo "Der Spiegel".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu