VIDEO Jauniete ar invaliditāti kļūst par krāpnieku upuri: no cietušās izvilināti teju 3000 eiro

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Jauniete no Jēkapbils apstākļu sakritības dēļ kļuvusi par krāpnieku upuri, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Poļina ir 1. grupas invalīde, kura ar labām sekmēm absolvējusi vidusskolu un šobrīd studē.

Poļinas māte Aļona raidījumam "Bez tabu" stāsta, kā viņas meita kļuva par krāpnieku upuri.

""Mammu, paskaties, man te kaut kas ar banku". Un viņai atsūta īsziņu, ka atteikts 1000 eiro maksājums. Es saku – ieej internetbankā!" stāsta māte.

Atklājas, ka no meitai piederošā bankas "Citadele" konta pārskaitīti 2800 eiro. Arī uz "Citadele" kontu. "Man sākās histērija. Mums abām sākās histērija. Jo, piekrītat, tā ir ļoti liela naudas summa," turpina māte.

Atklājas, ka mirkli pirms tam Poļina saņēmusi īsziņu no it kā Tiesu administrācijas uzturētās vietnes "e-lieta.lv", aicinot autorizēties sistēmā ar Smart-ID un apskatīt lēmumu. Tā kļuva par absolūti neveiksmīgu sakritību.

Poļinai tik tiešām ir aktīva tiesvedība, tālab jauniete nospriež, ka saņemtā īsziņa attiecas uz konkrēto lietu. Un tieši uz to krāpnieki arī cerēja.

Uzreiz pēc aizdomīgajām darbībām māte sazinājās ar banku un lūdza visu nobloķēt.

Apturēt pārskaitījumu gan neizdodas, jo veikts zibmaksājums. Savukārt nauda, kas ieskaitīta kāda Sanda Aspana kontā, jau esot aizceļojusi tālāk. Ģimene vēršas ar pretenzijām bankā "Citadale" un drīz vien saņem atbildi.

"Lūk, arī no bankas, kur, atvainojiet par izteicienu, paši muļķi, paši vien vainīgi. Jums pašiem jāseko. Un vispār ne par to," raidījumam stāsta Poļina.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu