Noskaties Latvijas Zemnieku savienības biedri pulcējas kongresā; Lemberga vārds izskan tikai vienu reizi

CopyLinkedIn Draugiem X
Zemkopības ministrs Armands Krauze pirms Ministru kabineta sēdes.
Zemkopības ministrs Armands Krauze pirms Ministru kabineta sēdes. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jelgavā sestdien uz ikgadējo partijas kongresu pulcējās vairāk nekā divsimt Zemnieku savienības biedru, vēsta TV3 Ziņas.

Zemnieku Savienības kongress Jelgavas pilī aizritēja uz pacilātas nots, kā nekā pērnruden politiskajam spēkam pēc pieciem pavadītiem gadiem dziļā opozīcijā izdevās atgriezties valdībā, iegūstot četru ministru portfeļus un Saeimas priekšsēdētājas amatu.

Gandarījumu par to, atklājot kongresu, pauda pati spīkere.

Partijas līderis sola labot iepriekšējās valdības pieļautos brāķus attiecībā uz administratīvi teritoriālu reformu, savukārt Zemkopības ministrs Armands Krauze no skatuves kritizēja opozīcijā esošo Nacionālo apvienību, kas ministrēšanas laikā esot pieļāvusi virkni kļūdu.

Kongresa dalībniekus sveikt bija ieradušies arī Zemnieku savienības sadarbības partneri. “Šodien esmu ieradies no Ventspils, lai visus jūs sveikt no mūsu, jūsu sadarbības partijas, partnera “Latvijai un Ventspilij”, un jo īpaši sveicieni no mūsu partijas priekšsēdētāja Aivara Lemberga! Jāsaka, ka sadarbība, kura ilgst jau no 2006.gada ir bijusi veiksmīga,” teica partijas “Latvijai un Ventspilij” biedrs Didzis Ošenieks.

Šī bija vienīgā reize, kad no skatuves izskanēja Lemberga vārds.

Savukārt LTV ziņo, ka Zemnieku savienības kongresā eirokomisāra amatam izvirzīts Viktors Valainis.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu