Fizikas komandu olimpiādē vairumu godalgu izcīna skolēni no Rīgas ģimnāzijām un RTU vidusskolas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Fizikas komandu olimpiādē godalgotās vietas izcīnījuši skolēni no Rīgas, Cēsīm un Valmieras, informēja olimpiādes rīkotāji.

Olimpiādē 8.klašu grupā 1.vietu ieguva Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas komanda, 2.vietā ierindojās Rīgas Valsts 2.ģimnāzija, bet 3.vietā - Valmieras Viestura vidusskola.

Arī 9.klašu grupā 1.vietu ieguva Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas skolēni, bet 2. un 3.vietu ieņēma divas komandas no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas.

10.klašu grupā 1.vietu izcīnīja Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, 2.vietā ierindojās RTU inženierzinātņu vidusskolas skolēni, bet 3.vietā - vēl viena komanda no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas.

Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēni ieguva 1.vietu arī 11.klašu grupā, savukārt 2. un 3.vietā ierindojās skolēnu komandas no RTU inženierzinātņu vidusskolas.

12.klašu grupā 1.vietu dalīja RTU inženierzinātņu vidusskola un Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, 2.vietu ieguva RTU inženierzinātņu vidusskolas jaunieši, bet 3.vietu - Cēsu Valsts ģimnāzija.

Piektajā Fizikas komandu olimpiādē piedalījās vairāk nekā 650 8.-12.klašu skolēnu no visas Latvijas. Skolēni apvienojās 154 komandās. Olimpiādē piedalījās komandas no Daugavpils, Gulbenes, Cēsīm, Liepājas, Rēzeknes, Rīgas, Valmieras un Ventspils.

Olimpiādē skolēni veica eksperimentu, kā arī citos uzdevumos pārbaudīja savas prasmes strādāt komandā un demonstrēja savas zināšanas un prasmes fizikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu