Terorakts "Crocus City Hall" koncertzālē Piemaskavā nenāca kā zibens no skaidrām debesīm. Kremlis ignorēja ASV izlūkdienestu brīdinājumus par gaidāmo "ekstrēmistu" uzbrukumu, iespējams, lai pēc uzbrukuma noveltu vainu uz kādu sev izdevīgu grēkāzi.

137 koncerta apmeklētāju slepkavība ir tikai nesenākais zvērīgais noziegums "Islāma valsts" un Krievijas desmit gadus ilgajā konfliktā. Pirmais kauliņš tika mests 2015. gada 30. septembrī, kad Krievija iesaistījās karā Sīrijā, atbalstot brūkoši Bašara al Asada režīmu. "Islāma valsts" kaujinieki mēnesi vēlāk atbildēja, iefiltrējoties Ēģiptes Šarm eš Šeihas lidostā un ievietojot bumbu "Airbus" lidmašīnā uz Krieviju, nogalinot visus 224 pasažierus un apkalpi.

Tiek apgalvots, ka 2017. gada septembrī Krievija atriebības nolūkos nogalināja bijušo "Islāma valsts" "kara ministru" Gulmurodu Haļimovu, kurš savulaik bija Tadžikistānas Iekšlietu ministrijas policijas īpašo spēku komandieris un kurš Tadžikistānas pilsoņu kara laikā cīnījās Krievijas spēku pusē. Visi iespējamie "Crocus City Hall" uzbrucēji ir no Tadžikistānas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X