Skolēnus ar redzes vai dzirdes traucējumiem varēs atbrīvot no valsts pārbaudījumu kārtošanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Skolēnus ar redzes vai dzirdes traucējumiem varēs atbrīvot no valsts pārbaudījumu kārtošanas, otrdien, 9. aprīlī, nolēma valdība.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) norāda, ka vispārizglītojošās izglītības iestādēs pieaug to izglītojamo skaits, kuriem ir redzes vai dzirdes traucējumi. Līdz šim normatīvais regulējums neparedzēja iespēju atbrīvot šos skolēnus no valsts pārbaudījumiem.

Skolēni varēs saņemt apliecību par pamatizglītību, beidzot 9.klasi, vai atestātu par vispārējo vidējo izglītību, beidzot 12.klasi.

Jaunā kārtība būs spēkā jau šajā mācību gadā, atrunāts apstiprinātajos noteikumu grozījumos.

Turpmākos risinājumus IZM saredz, attīstot valsts pārbaudes darbu sistēmu, kā arī iekļaujošās izglītības un atbalsta pasākumu sistēmu izglītojamiem ar speciālām vajadzībām.

Saskaņā ar Valsts izglītības informācijas sistēmas datiem 2022./2023.mācību gadā speciālās izglītības programmu no 1. līdz 12.klasei apguva 79 izglītojamie ar redzes traucējumiem, tai skaitā 75 speciālās izglītības iestādēs, un 143 izglītojamie ar dzirdes traucējumiem, tai skaitā 129 speciālās izglītības iestādēs.

Šajā mācību gadā speciālās izglītības programmu 9.klasē apgūst 24 izglītojamie ar redzes traucējumiem un 15 ar dzirdes traucējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu