Latvijā liedz pieeju vēl divām Krievijas tīmekļa vietnēm ar propagandas saturu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir nolēmusi liegt pieeju Latvijā vēl divām Krievijas tīmekļa vietnēm - "mirtesen.ru" un "5vlast.com", liecina padomes lēmums.

"mirtesen.ru" sevi pasniedz kā sociālo tīklu, kura lietotāji varot veidot informācijas plūsmu, savukārt "5vlast.com" sevi reklamē kā "Voroņežas un ne tikai ziņu" kanālu.

Pārbaudi par abām vietnēm NEPLP veikusi, saņemot "vēstuli no citas kompetentās valsts pārvaldes iestādes". Vēstulēs bijis norādīts, ka tīmekļvietnes tiek izmantotas Krievijas agresīvās propagandas atbalstīšanai, tajā skaitā izplatot sagrozītu un nepatiesu informāciju par Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu un Krievijas pastrādātajiem kara noziegumiem.

Veicot tīmekļvietņu pārbaudi, NEPLP konstatējusi, ka tajās tiek izplatīta sagrozīta un nepatiesa informācija par notikumiem pasaulē, tajā skaitā arī par karu Ukrainā, attaisnojot Krievijas veiktās darbības. Tāpat tīmekļa vietnēs izplatīta naidu kurinoša informācija un informācija, ar mērķi diskreditēt Latvijas valsti un NATO. Šāda informācija Latvijas informatīvajā telpā var radīt maldīgu priekšstatu par notikumiem pasaulē, negatīvi ietekmēt dažādu sabiedrības grupu līdzāspastāvēšanu Latvijā un radīt apdraudējumu Latvijas valsts drošībai, atzīmē padome.

Padome secināja, ka tīmekļvietnes tiek izmantotas, lai, piemēram, izplatītu propagandu, kara propagandu, atbalstītu karu Ukrainā un pret Ukrainas valsti un ukraiņu nāciju vērstu naratīvu, kā arī sagrozītu un nepatiesu informāciju par Latvijā notiekošajiem politiskajiem, ekonomiskajiem un sociālajiem procesiem.

NEPLP nolēma ierobežot piekļuvi Latvijā abām tīmekļvietnēm un tās dublējošajām spoguļlapām, informējot par lēmumu interneta piekļuves pakalpojumus sniedzošos komersantus un uzdodot tiem nekavējoties liegt piekļuvi lapām, novirzot to lietotājus uz informatīvo paziņojumu "nelegalssaturs.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu