ASV piešķir $138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam (1)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Tādējādi Ukrainai tiks sniegts atbalsts, lai šo pretgaisa aizsardzības sistēmu uzturētu darba kārtībā, aizsargātu iedzīvotājus un kritiski svarīgo infrastruktūru.

"Ukrainai steidzami ir jāpalielina savas iespējas aizsargāties pret Krievijas raķešu triecieniem un Krievijas armijas gaisa triecienu jaudām," teikts Valsts departamenta paziņojumā.

Svētdien Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis no jauna aicināja Ukrainas partnerus nodrošināt Kijivai pretgaisa aizsardzības bruņojumu, cita starpā arī sistēmas "Patriot".

"Ir acīmredzami, ka nav pietiekami ar tiem pretgaisa aizsardzības līdzekļiem, kas mums Ukrainā šobrīd ir," vakara videouzrunā sacīja prezidents.

"Pasaulē ir pretgaisa aizsardzības sistēmas, ar ko mums var tikt palīdzēts, vajadzīga tikai politiskā griba, lai šīs sistēmas tiktu nodotas Ukrainai," norādīja Zelenskis.

"Šobrīd sistēmām "Patriot" vieta ir tieši Ukrainā, lai pēc tam tās nevajadzētu pielietot kā minimums visā NATO austrumu flangā," sacīja Ukrainas prezidents.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu