“Ultrapatriots” Girkins paudis vēlmi doties karot pret Ukrainu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kādreizējais pašpasludinātās “Doneckas tautas republikas” (DNR) “aizsardzības ministrs” Igors Girkins, viņš arī Igors Strelkovs, viņš arī par “ekstrēmismu” notiesāts Krievijas “turbofašists”, paudis vēlmi doties karot pret Ukrainu.

Girkins, kurš šobrīd izcieš četru gadu cietumsodu par “ekstrēmismu”, vēlas panākt savu atbrīvošanu no cietuma, lai dotos karot pret Ukrainu, ziņo Krievijas medijs RBK, atsaucoties uz Girkina advokātu Aleksandru Molohovu.

Janvārī Girkina advokāti pārsūdzēja viņam piespriesto cietumsodu. Apelācija tiesā tiks izskatīta 15.maijā.

Apelācijas prasībai advokāti pievienojuši dokumentu, kas apliecina, kas viena no DNR armijas daļām, esot gatava uzņemt Girkinu savās rindās, ieceļot viņu par vada komandieri.

Krievijas likumi aizliedz līgumu par dienestu armijā parakstīt cilvēkiem, kas notiesāti par ekstrēmismu, tomēr advokāti uzskata, ka iespējas Girkinam parakstīt šādu kontraktu tomēr esot.

Tas iespējams gadījumā, ja apelācijas tiesa atcels iepriekšējās instances spriedumu vai arī Krievijas prezidents Girkinu apžēlos un atcels viņa sodāmību.

Krimināllieta pret Girkinu tika ierosināta 2023.gada jūlijā saistībā ar komentāriem viņa “Telegram” kanālā. Šā gada janvārī viņam tika piespriests četru gadu cietumsods.

Girkins ir viens no dedzīgākajiem Krievijas pret Ukrainu izvērstā kara atbalstītājiem, kurš tajā pašā laikā ir arī nepiekāpīgs Krievijas diktatora Vladimira Putina kritiķis.

Viņš arī tiek dēvēts par vienu no redzamākajiem Krievijas “turbofašistiem” un “ultrapatriotiem”.

Kādreizējais pašpasludinātās “Doneckas tautas republikas” “aizsardzības ministrs” Igors Girkins pasaulē ir zināms kā aizmuguriski notiesātais par līdzdalību Malaizijas lidmašīnas notriekšanā virs Austrumukrainas 2014.gadā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu