Kādreizējais pašpasludinātās “Doneckas tautas republikas” “aizsardzības ministrs” Igors Girkins, pazīstams arī ar pseidonīmu Igors Strelkovs, jūlijā tika aizturēts saistībā ar apsūdzībām ekstrēmistiskā darbībā. Cilvēks, kuram 2014.gadā bija nozīmīga loma centienos sagrābt Austrumukrainu, tagad kritis Kremļa nežēlastībā.

Igors Girkins kļuva par pirmo Krievijā aizturēto plaši pazīstamo “Z” blogeri. Viņš atbalstīja Krievijas agresiju pret Ukrainu, tajā pašā laikā kritizējot varas iestādes, ka šī agresija nav pietiekami stingra. Viņš arī apsūdzēja Krievijas Aizsardzības ministrijas un armijas Ģenerālštāba augstākās amatpersonas nemākulīgā “speciālās militārās operācijas” (tā Krievija joprojām dēvē karu pret Ukrainu) vadīšanā un nevairījās arī no tiešas diktatora Putina kritizēšanas.

Viņš tika aizturēts savā mājvietā 21.jūlija pirms pusdienlaika. Aizturēšanas dienā tika ziņots, ka Girkina mājvietā tiek veikta pārmeklēšana un ka viņš aizturēts pēc kāda bijušā algotņu grupējuma “Vagner” kaujinieka iesnieguma.

Aizturot Girkinu, Kremlis varētu būt sācis pārskatīt nerakstīto likumu, kas ļāva “kara korespondentiem” un “Z” blogeriem Krievijas varas iestādēm veltīt teju jebkādu kritiku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X