Navaļnaja asi kritizē sankciju atcelšanu pret Fridmanu un Avenu (2)

TVNET/LETA/MEDUZA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas cietumā nonāvētā opozicionāra Alekseja Navaļnija dzīvesbiedre Jūlija Navaļnaja.
Krievijas cietumā nonāvētā opozicionāra Alekseja Navaļnija dzīvesbiedre Jūlija Navaļnaja. Foto: Kai Pfaffenbach/AP

Cietumā mirušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atraitne pēc Eiropas Savienības Tiesas (EST) lēmuma atcelt sankcijas pret krievu miljardieriem Mihailu Fridmanu un Pjotru Avenu, trešdien, 10. aprīlī, vērsās ar asu kritiku pret Eiropas savienības (ES) iestādēm.

"Vēlos pavaicāt Eiropas politiķiem: "Kas gan ir mainījies kopš laika, kad krievu oligarhus pakļāvāt sankcijām?"," sociālās saziņas vietnē "X" raksta Jūlija Navaļnaja.

Nedz Fridmans, nedz Avens nav nākuši klajā ar kādiem paziņojumiem, nosodot Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu, nav darījuši neko, lai to izbeigtu. Viņi vienkārši nolīguši dārgus advokātus un atraduši labus lobistus, norādījusi Navaļnaja.

Kamēr pret karu noskaņotajiem krieviem Eiropā jāsaskaras ar dažādām problēmām, krievu oligarhi visu atrisina ar naudu, uzsvērusi varasiestāžu noslepkavotā opozicionāra atraitne.

Viņa paziņojusi, ka sankciju atcelšana pret Fridmanu un Avenu ir "kaitīga", tā vājinās pretkara kustību un palīdzēs diktatoram Vladimiram Putinam ilgāk noturēties pie varas.

Kā ziņots, EST trešdien apmierināja Fridmana un Avena prasības atcelt viņiem 2022.gada 28.februārī noteiktās ES sankcijas.

Kā teikts tiesas paziņojumā, tiesa apmierina Avena un Fridmana lūgumus un atceļ gan sākotnējos aktus, gan aktus par saglabāšanu sankciju sarakstos laikposmā no 2022.gada 28.februāra līdz 2023.gada 15.martam.

Tiesa uzskata, ka neviens no sākotnējos tiesību aktos par viņu pakļaušanu sankcijām ietvertajiem pamatiem nav pietiekami argumentēts un ka Avena un Fridmana iekļaušana sankcijām pakļauto personu sarakstos tātad nav pamatota. Attiecībā uz viņu vēlāku saglabāšanu sankciju sarakstos EST Vispārējā tiesa nospriedusi, ka ES Padome nav sniegusi nevienu papildu pierādījumu salīdzinājumā ar tiem, uz kuriem balstījās sākotnēji.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu