Rīgā aiztur autozagli, kurš iepriekš sodīts par nelikumīgu personas brīvības atņemšanu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ziemeļu pārvalde 1. aprīlī saņēma informāciju par automašīnas zādzību Purvciemā. Kāds 1989. gadā dzimis vīrietis bija iekļuvis sievietes dzīvoklī un nozadzis automašīnas atslēgas, pēc kā sekoja arī automašīnas "Škoda Octavia" zādzība.

9. aprīlī vīrietis aizturēts, bet līdz aizturēšanas brīdim vainīgā persona piesargājās un slēpās no tiesībsargājošo instanču darbiniekiem. Pārbaudot aizturēto vīrieti, izrādījās, ka viņš iepriekš jau ir sodīts pēc Krimināllikuma 152. panta – par nelikumīgu personas brīvības atņemšanu. Par šo noziedzīgo nodarījumu viņam jau stājies spēkā tiesas spriedums par apcietinājuma piemērošanu un viņš atradies Valsts policijas meklēšanā. Vīrietis arī iepriekš nonācis Valsts policijas redzeslokā par draudiem nodarīt miesas bojājumus.

Vīrietis nogādās ieslodzījuma vietā soda izciešanai.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, kā arī par transportlīdzekļa zādzību. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Automašīna veiksmīgi atrasta un atdota īpašniecei.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu