VIDEO Traģiskā avārija uz Akmens tilta: Motociklists pirms tam veica vairākus bīstamus manevrus (15)

TVNET/Degpunktā/TV3.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET aculiecinieks.

Noskaidroti traģiskās avārijas apstākļi uz Akmens tilta, kurā bojā gāja 23 gadus vecs motociklists. Negadījuma aculiecinieki pastāstīja, ka jaunietis uz tilta starp automašīnām veica vairākus bīstamus manevrus, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Jaunietis izmantoja tā saucamo "čūskas" tehniku, ar motociklu spraucoties starp automašīnām un regulāri mainot braukšanas joslas. Vienlaikus priekšā braucošais "Ford Mondeo" vadītājs sastrēgumā uz brīdi apturēja savu transportlīdzekli, pat nenojaušot, ka no mugurpuses tuvojas motociklists.

Lai gan šajā ceļa posmā atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā, motocikls pārvietojās krietni ātrāk.

Mediķi norāda, ka puiša ievainojumi dzīvībai bija pārāk bīstami. Visticamāk, viņš salauza sprandu. 

Satiksmes dalībnieki ap pussešiem vakarā motociklistu pamanīja jau tirdzniecības centra "Mols" apkaimē. Šoferis Dairis dalās ar videoreģistratora kadriem, kuros redzams, kādā stilā motociklists brauc vairākas minūtes pirms sadursmes.

"Braucot virzienā pa Krasta ielu uz centru, minētais motocikla vadītājs mani apsteidza pa labo pusi. Es it kā pārliecinājos par drošību, lai pārkārtotos vidējā joslā, kad biju ieslēdzis pagriezienu un uzsācis manevru, pēkšņi spogulī parādījās viņš milzīgā ātrumā un es izvairījos no sadursmes.

Pēc tam viņš man piebrauca blakus labajā joslā un atkal samazināja ātrumu, kā rezultātā es viņu apsteidzu un piebraucu viņam priekšā, un pēc tam viņš atkal palielināja ātrumu. Video var redzēt, kā viņš manevrējot starp smagajām un vieglajām mašīnām izraisa dažādas avārijas situācijas. Arī viena no priekšā braucošajām mašīnām ir spiesta strauji bremzēt.

Šādi indivīdi bojā priekšstatu par to, kādam ir jābūt motocikla vadītājam, jo lielākā daļa tiešām ir apzinīgi un zina, kā uzvesties ceļu satiksmē. Dēļ šādiem eksemplāriem sabiedrībā viedoklis veidojas bēdīgs," norāda Dairis.

Otrs smagās avārijas cēlonis bija nepareiza bremzēšana. Ceļu satiksmes eksperts Oskars Irbītis atgādina, ka katru reizi pirms jaunas sezonas vēlams patrenēties apstāšanās tehniku tam paredzētās vietās.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu