Krievija mainījusi pret Ukrainu vērsto masīvo triecienu taktiku, apgalvo medijs (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas armija pēdējo nedēļu laikā, uzbrūkot Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai, izmanto jaunu taktiku. Ja iepriekš uzbrukumu mērķi pārsvarā bija izkaisīti, tad tagad šie uzbrukumi kļuvuši precīzāki un koncentrētāki, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

“Viņu taktika ir mainījusies, diemžēl, uz mums nelabvēlīgu pusi,” pavēstīja Ukrainas enerģētikas ministra vietniece Svetlana Grinčuka.

Viņa norādīja, ka Krievijas masīvo triecienu rezultātā dažu dienu laikā tikuši iznīcināti visi gadu ilgušie Ukrainas centieni atjaunot iepriekš cietušo enerģētikas infrastruktūru.

Jauno triecienu taktiku Krievija pirmos reizi pielietoja 22.martā, veicu vienu no masīvākajiem triecieniem pa Ukrainu, pavēstīja Kijivā bāzētā enerģētiskās rūpniecības pētījumu centra (EIRC) direktors Oleksandrs Harčenko.

“Jaunā stratēģija paredz masīvus triecienus par konkrētiem mērķiem, kad uz ierobežotu skaitu mērķu tiek izšauts liels skaits raķešu un bezpilota lidaparātu,” norādīja eksperts.

Savukārt Ukrainas energoapgādes uzņēmums DTEK informē, ka Krievija ir atteikusies no uzbrukumiem Ukrainas elektroenerģijas sadales tīklam un kopš marta beigām galvenokārt koncentrējas uz enerģijas sadales infrastruktūru.

“Pretinieks ir pilnveidojis savu taktiku un izmanto augstas precizitātes ieročus. Tā rezultātā postījumu efektivitāte ir krietni palielinājusies salīdzinājumā ar 2023.gadu,” stāsta DTEK ģenerāldirektors Maksims Timčenko.

CNN atgādina, ka iepriekš agresorvalsts armija uzbrukuma Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai rudenī, pirms apkures sezonas sākuma, savukārt tagad uzbrukumi notiek jau pavasarī.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu