Dienvidkorejā atcelta Maskavas Lielā teātra baletdejotāju uzstāšanās.

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Balerīna. Ilustratīvs foto
Balerīna. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Viesizrādēm bija jānotiek Seulas koncertzālē "Sejong Center", sākot no otrdienas. Sākotnēji bija paredzēts, ka tajās piedalīsies 12 Maskavas Lielā teātra dejotāji, bet vēlāk organizatori nedaudz samazināja krievu dejotāju skaitu, taču tas neapmierināja koncertzāles administrāciju.

Krievijas vēstniecība Dienvidkorejā savā "Telegram" kanālā pauda dziļu vilšanos par izrāžu atcelšanu un norādīja, ka saskata "zināmu tendenci Dienvidkorejas puses pieejā sadarbībai ar Krieviju tagad arī kultūras jomā". "Mums tas būs jāņem vērā," paziņoja vēstniecība.

Marta vidū Dienvidkorejā tika atcelta Maskavas Lielā teātra primabalerīnas Svetlanas Zaharovas uzstāšanās. Zaharova ir dzimusi Ukrainā, bet kopš 90.gadiem dzīvo Krievijā un atbalsta Krievijas diktatora Vladimira Putina politiku. Viņa ir bijusi Krievijas Valsts domes deputāte un ir partijas "Vienotā Krievija" biedre.

Dienvidkoreja ir atbalstījusi Rietumu sankcijas, kas noteiktas Maskavai saistībā ar karu Ukrainā. Dienvidkoreja ir pārtraukusi sakarus ar Krievijas organizācijām un aizliegusi uz Krieviju eksportēt divējāda lietojuma preces, tai skaitā elektroniku un pusvadītājus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu