Ievērojams skaits autovadītāju saņēmuši sodu par nepareizu auto novietošanu stāvvietā (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Nadir Keklik/Shutterstock

​Pavērojot, kas notiek stāvvietās pie tirdzniecības centriem un veikaliem, var redzēt, ka daļa automašīnu novietotas nepareizi – aizņem vairākas vietas, kas neļauj novietot transportlīdzekli citiem gribētājiem. Tas bieži vien "uzsit asinis" tiem autovadītājiem, kas novieto savu spēkratu pareizi. Izrādās, ka par šādu parkošanās veidu ir paredzēts sods, vēsta raidījums "360TV ZIŅneši".

Viss sākās ar to, ka "Ziņneši" pie iepirkšanās centra ieraudzīja spēkratu, kura vadītājs ļoti tuvu tā ieejai bija pārkāpis savas stāvvietas robežas. Vairāki citi lielveikala apmeklētāji mēģināja iebraukt tam blakus, bet viņiem tas nesanāca.

Laimes lozi, ja tā var teikt, bija izvilcis kāds kungs no Limbažu novada - viņa auto gabarīti bija ļāvuši "ierakstīties" tik šaurajā un neērtajā vietā, toties ļoti tuvu ieejai. Andra kungs, protams, bija dusmīgs uz nekorekti novietotā blakus stāvošā "Volvo" īpašnieku.

Ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka auto pie tirdzniecības centriem vai veikaliem jānovieto atbilstoši gan ceļa zīmēm, gan ceļa apzīmējumiem, kas ir baltās nepārtrauktās līnijas.

Atbilstoši ceļu satiksmes likumam par nepareizu auto novietošanu ir paredzēta administratīvā atbildība - 30 eiro. Par stāvvietas ceļa zīmes vai ceļa apzīmējumu neievērošanu Rīgas pašvaldības policija šogad vien sastādījusi 3600 administratīvo pārkāpumu protokolus.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu