Krievija vēlas izraisīt Harkivas iedzīvotāju masveida bēgšanu, apgalvo medijs (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Krievija, iespējams, gatavo uzbrukumu Ukrainas otrajai lielākajai pilsētai Harkivai un tāpēc vispirms, pastiprinot pilsētas apšaudes, tiek mēģināts panākt iedzīvotāju masveida bēgšanu, vēsta ASV aģentūra “Bloomberg”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Ņemot vērā Ukrainas problēmas ar pretgaisa aizsardzību, ukraiņu spēkiem ne vienmēr izdodas aizsargāt Harkivas enerģētikas infrastruktūru un komunālos objektus, ko arvien aktīvāk apšauda agresoru armija.

Šie Krievijas triecieni pēdējā laikā arvien vairāk izskatās pēc mēģinājuma nogriezt pilsētas apgādes ceļus, tādējādi padarot Harkivu nepiemērotu dzīvošanai, aģentūrai norādīja avoti Ukrainā un rietumvalstīs.

Harkivas apgabala varasiestādes jau pagājušajā nedēļā pieņēma lēmumu, ka no 47 piefrontes apdzīvotiem punktiem piespiedu kārtā tiks evakuētas ģimenes ar bērniem. Šis lēmums gan pagaidām neattiecas uz Harkivas pilsētu.

Daļa Harkivas šobrīd ir bez elektroapgādes.

Paralēli uzbrukumiem Krievija arī mēģina izraisīt Harkivas iedzīvotāju paniku.

Piemēram, aprīļa sākumā Ukrainas Iekšlietu ministrija brīdināja par ienaidnieka īstenotu dezinformācijas kampaņu, kuras gaitā tika ziņots, ka sākusies Harkivas iedzīvotāju evakuācija, kas tiek veikta pilsētas aplenkšanas dēļ.

“Okupanti, nespējot sasniegt savus mērķus kaujas laukā, cenšas sēt paniku un izraisīt haosu Ukrainas sabiedrībā,” pavēstīja ministrija.

Virkne ekspertu un amatpersonu uzskata, ka Krievijai nav pietiekami daudz spēku un resursu, lai uzbruktu Harkivai.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu