FOTO UN VIDEO "Absolūta postaža." Spēcīgas lietusgāzes otrdien appludina Dubaiju un paralizē lidostas darbību

TVNET
Papildināts 12:51, 17. aprīlis, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP

Dubaija - Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) lielākā pilsēta, kurā saule spīd 350 dienas gadā, otrdien, 16. aprīlī, tika applūdināta spēcīgās lietusgāzēs, kas šim reģionam ir ārkārtīgi neraksturīgas, vēsta ārvalstu mediji.

Valsts ziņu aģentūra WAM lietusgāzes nodēvēja par "vēsturisku laikapstākļu fenomenu", kas pārspējis "visus līdzīgos dokumentētos laikapstākļu notikumus kopš datu vākšanas sākuma 1949. gadā".

Foto: Spēcīgas lietusgāzes otrdien applūdina Dubaiju

Lietus sākās pirmdienas vakarā, samitrinot Dubaijas smiltis un ceļus ar aptuveni 20 milimetru nokrišņu daudzumu, liecina Dubaijas starptautiskajā lidostā savāktie meteoroloģiskie dati.

Vētras pastiprinājās ap plkst. 9 otrdienas rītā un turpinājās visas dienas garumā, lietusgāzēm mijoties arī ar krusu.

Līdz otrdienas vakaram aptuveni 24 stundu laikā Dubaiju bija izmērcējis vairāk nekā 142 milimetru nokrišņu daudzums. Vidēji gada laikā Dubaijas starptautiskajā lidostā nolīst 94,7 milimetri.

Dubaijas lidosta ir pasaulē noslogotākā starptautisko ceļojumu lidosta un tālsatiksmes pārvadātāja "Emirates" centrs.

Lidostā ūdens noklāja lidmašīnu manevrēšanas ceļus, tādēļ otrdienas vakarā lidosta apturēja gaisa kuģu ielidošanu.

Ūdens noplūdinājis arī lidostai apkārt esošos ceļus, kas apgrūtinājis pasažieru nokļūšanu termināļos.

"AP" intervētie cilvēki, kuri vēlējās palikt anonīmi, lai brīvi paustu viedokli valstī ar stingriem likumiem, kas nosaka kriminālatbildību par kritisku izteikšanos, situāciju lidostā nosauca par "absolūtu postažu".

"Jūs nevarat izsaukt taksometru. Cilvēki guļ metro stacijās un lidostā," sacīja intervētais vīrietis.

Tajā pašā laikā tiek ziņots, ka vairākas reģionā esošās metro stacijas arī ir noplūdušas. Dubaijas ielās patrulē policija un glābšanas dienesti. AAE slēgta lielākā daļa izglītības iestāžu un valsts amatpersonas darbu veic no mājām, aicinot privātā sektora darbiniekus arī strādāt attālināti.

Dubaijas Starptautiskā lidosta trešdienas rītā atzina, ka plūdi atstājuši "ierobežotas transporta iespējas" un ietekmējuši lidojumu grafikus, jo lidmašīnu apkalpes nevarēja sasniegt lidlauku.

AAE kaimiņos esošajā Omānā, kas atrodas Arābijas pussalas austrumu malā, pēdējo dienu laikā spēcīgajās lietavās gājuši bojā vismaz 18 cilvēki, teikts 16. aprīlī izplatītajā valsts ārkārtas situāciju vadības komitejas paziņojumā.

Starp mirušajiem ir apmēram 10 skolēni, ko ūdens aizrāva prom transportlīdzeklī kopā ar pieaugušo pavadoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu