Kas te nenotiek? Ūdens dzīvnieku saudzētava “Akvariga” un uzņēmīgas māmiņas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Kā visjēgpilnāk aizstāvēt pašus vājākos? Un kāda tam visam saistība ar patiesu demokrātiju? Šoreiz Ufo savu brīvo laiku ziedos ūdens dzīvnieku saudzētavai un uzlabos omu divām uzņēmīgām māmiņām, kuras palīdz pašiem, pašiem mazākajiem mūsu sabiedrības locekļiem.

Otrās epizodes ietvaros Ufo vispirms iegriežas “Akvariga” – ūdens mājdzīvnieku saudzētavā jeb “pansionātā”, kas ir vienīgā šāda veida iestāde Eiropas Savienībā un sniedz patvērumu tādiem pamestiem mīluļiem kā zivtiņām, bruņurupučiem, krabjiem un citiem tradicionālām patversmēm ne sevišķi piemērotiem ūdens dzīvniekiem. Raidījuma vadītājam tā atgādina akvāriju, un tik tiešām - šaurajās saudzētavas telpās sastopami pat tik netradicionāli mājdzīvnieki kā haizivis un piranjas! “Akvarigas” vadītājs Edvards Siliņš komentē, ka šādas iestādes esamība vairo ļaudīs empātiju pret arī ne-tik-pūkainajiem mājas mīluļiem, ka arī to, ka bez demokrātijas šādu iniciatīvu nebūtu bijis iespējams realizēt.

Tālāk Ufo apciemo priekšlaicīgi dzimušo bērniņu un viņu ģimeņu atbalsta biedrību “Esmu klāt!”, kas, kā apgalvo vadītāja Dace Kalnmeiere-Bērziņa, darbojas kā “tilts” starp mediķiem un bērniņu vecākiem, veicinot komandas darbu bērniņa labā. Tiek sniegts ari materiāls atbalsts specializēta apģērba un palīgrīku formā. Biedrību aktīvi atbalsta ziedotie līdzekļi un brīvprātīgo laiks, jo mazā valstī, kurā pieprasījums nav liels, palīdzība pašiem mazākajiem tāpat ir nepieciešama, taču sadarbība ir veikta arī ar valsti – panākta izmaiņa likumā par labu priekšlaicīgi dzimušo vecākiem pabalstu ziņā. Biedrības vadītāja Una Upena piebilst, ka jebkuram, kam ir enerģija un iemesls kaut ko mainīt, tas ir pa spēkam!

Noskaties otro epizodi!

Raidījums “Kas te nenotiek?” ir daļa no Ascendum realizētās “Komunikācijas kampaņas par demokrātiju”. “Komunikācijas kampaņu par demokrātiju” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas Ekonomikas zonu (EEZ) un Norvēģijas grantu programmu AIF.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu