Noskaties Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk lētie Ķīnas modeļi (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šogad Latvijas elektrisko automobiļu tirgū ienācis jauns spēlētājs – Ķīnas “GWT”. Vismaz pirmais uznāciens bijis gana spilgts. Kompānija pēc pilnīgi no jauna pārdoto elektrisko automobiļu skaita pirmajā ceturksnī ierindojusies trešajā vietā, atpaliekot tikai no “Volkswagen” un “Tesla”. Kompānija sevi pieteikusi ar tās modeli “ORA 03”, sestdienas vakarā ziņo LTV “Panorāma”.

“Īle auto” Pārdošanas daļas vadītājs Māris Leperis stāsta, ka minēto auto sāka tirgot no šā gada februāra un līdz šim brīdim pārdotas 53 automašīnas.

LTV norāda, ka konkrēti šī automašīna patērētājus piesaista ar savu cenu, kas ieskaitot valsts atbalstu veido vienu no pieejamākajiem piedāvājumiem šā brīža elektroautomobiļu tirgū. Tieši ar salīdzinoši zemām cenām savā iekšējā tirgū un citos izceļas arī citu Ķīnas kompāniju ražotie auto.

No šāda viedokļa, ja Ķīnas uzņēmumiem būs tādas ambīcijas, potenciāls teorētiski ir arī Latvijā, jo pie mums pērkot auto cenas visbiežāk ir galvenais.

Elektroauto uzlādes tīkla “Eleport” vadītājs Latvijā Kārlis Mendziņš LTV “Panorāmai” skaidro, ka cena ir pirmais, uz ko mūsu valstī skatās potenciālie auto pircēji. OCTA un KASKO, kā arī auto uzturēšanas izmaksas cilvēkus interesē krietni mazāk.

Bez naudas aspekta klientiem svarīga tomēr ir arī automašīnu komplektācija un digitālie risinājumi.

Vairāk skaties LTV “Panorāmas” sižetā

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu