Vācijas drošības struktūras vēlas plašākas pilnvaras

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: canadastock/Shutterstock

Vācijas Federālais konstitūcijas aizsardzības dienests (BfV) aicinājis nodrošināt tam plašākas finanšu plūsmu kontroles pilnvaras, vairojoties bažām par Krievijas centieniem pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām finansēt galēji labējās partijas, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Es ceru, ka man būs vairāk pilnvaru, lai monitorētu finanšu operācijas," preses konferencē sacīja BfV vadītājs Tomass Haldenvangs.

"Mūs īpaši interesē finanšu plūsmas labējo ekstrēmistu vidē," viņš piebilda.

Kā norāda pastāvošās sistēmas kritiķi, arī bijušās amatpersonas, Vācijas drošības dienestus iegrožo birokrātija.

Divi agrākie Federālā izlūkdienesta (BND) vadītāji pērn norādīja, ka drošības dienestiem nevajadzētu pārvērsties par "bezzobainu sargsuni, kas sapinies ķēdē".

Pieaugot draudiem drošības jomā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un vairojoties konkurencei ar Ķīnu, Vācijā daudzi runā par to, ka pienācis laiks atteikties no ierobežojumiem un dot izlūkdienestiem plašākas pilnvaras sava darba veikšanai.

"[Citas iestādes] izmanto vismūsdienīgākos sakaru līdzekļus ar vismūsdienīgākajām šifrēšanas tehnoloģijām, un arī mums jābūt stāvoklī, lai darbotos tādā pat līmenī kā mūsu kolēģi" sacīja Haldenvangs.

"Likumdevējiem jārod īstais līdzsvars starp brīvības garantijām, no vienas puses, un drošību, no otras," viņš piebilda

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu