VIDEO 2,5 metri! Kā dzīvo pasaulē garāko matu īpašniece

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Instagram/guinnessworldrecords/aliia_more

Ginesa pasaules rekords par garākajiem matiem dzīvai personai pasniegts ukrainietei Alijai Nasirovai, kuras galvas rota ir 257,33 centimetrus gara, teikts Ginesa pasaules rekordu paziņojumā.

Nasirovas rekords tika reģistrēts itāļu televīzijas šovā "Lo Show dei Record", kas nonāca pie skatītājiem 21. aprīlī.

Sieviete cer, ka viņas rekords iedvesmos citus "baudīt cilvēka skaistumu un būt dabiskiem".

Viņa vien dažas reizes ir tikai nedaudz apgriezusi matu galus, lai tie būtu stipri un veseli.

"Es ceru, ka mans stāsts iedvesmos lasītājus iemīlēt savu dabisko skaistumu. Es esmu gleznotāja un uzskatu, ka katrs cilvēks ir skaists, pat ja viņš izskatās "citādāks"," Ginesa rekordi citē ukrainieti.

35 gadus vecā sieviete, kura tagad dzīvo Slovākijā, ikdienā strādā kā māksliniece un grafiskā ilustratore, kā arī garo matu modele.

Rekordisti iedvesmoja viņas māte un vecmāmiņa, kurām arī bija ļoti gari mati, kā arī tādas pasaku varones kā Salātlapiņa, ar kuru viņa bieži tiek salīdzināta.

Kāds ir viņas garo matu noslēpums?

Ukrainiete mazgā matus reizi nedēļā, un viņai ir nepieciešamas apmēram 30 minūtes, lai tos izmazgātu, lai gan, ja viņa vēlas uzklāt matu masku, tas aizņem divas papildu stundas.

Tā kā viņai nepatīk matus žāvēt ar karstu gaisu, sieviete ļauj tiem izžūt dabiski, kas var ilgt līdz 24 stundām.

"Es sukāju matus tikai tad, kad tie ir sausi, un tas aizņem apmēram vienu stundu dienā pēc matu mazgāšanas un apmēram 30 minūtes citās dienās," viņa stāstīja. "Es piekopju  vienkāršus noteikumus, lai saglabātu matus veselus."

"Es matus nekrāsoju, izmantoju tikai dabiskus produktus un ļoti reti izmantoju hennu, uz matiem klāju dabīgas maskas un eļļas. Maskas pārsvarā gatavoju pati, kā arī nekad nesukāju matus, kad tie ir slapji, un neizmantoju fēnu," viņa atklāj savu garo matu noslēpumu. "Tāpat regulāri tiek apgriezti šķeltie gali, ēdu veselīgu pārtiku un nelietoju alkoholu."

"Es lietoju vitamīnus un veicu galvas ādas masāžu, un dažreiz dodos uz jūru vai okeānu, lai mati uzsūktu visas dabiskās minerālvielas," stāsta Nasirova.

Ikdienā garāko matu rekorda īpašniece matus pin bizē, jo tie ir tik gari, ka velkas pa grīdu aiz muguras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu