Kas te nenotiek? Labdarības biedrība "Tuvu" un pazudušo meklētāji no "Bezvests.lv"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Šoreiz Ufo dosies brīvprātīgajā darbā uz Zemgali, lai noskaidrotu, kas pirms 10 gadiem nenotika Brankās un kāpēc tagad te tik rosīgi darbojas vietējie aktīvisti. To, kādiem jābūt biedrības kopīgajiem mērķiem un kā tos jēgpilni attīstīt, meža masīvā kopā ar saviem četrkājainajiem draugiem parādīs drosmīgi brīvprātīgie, kuri prot meklēt bezvēsts pazudušos.

Raidījuma komanda ir ieradusies Ozolniekos, kur tā dodas apciemot labdarības biedrību “Tuvu” viņu īpašajā “Branku brančotavā”, kas sniedz palīdzību grūtībās nonākušajiem, kā arī īpašu uzsvaru liek uz darbu ar jauniešiem. Ufo čakli piedalās no Vācijas saziedoto skolas somu izkravāšanā, kuras ar savu saturu izpalīdzēs bērniem, kas tūlīt sāks iet 1. klasē.

Pati brančotava tiek izmantota jauniešu vakariem un aktivitātēm, bet pārējā laikā tiek izīrēta. Visi ienākumi tiek tālāk izmantoti labdarībai – trūkumā un krīzes situācijās nonākušo atbalstīšanai. Biedrs Valters Siksna kā savu motivāciju min faktu, ka ne visiem ir dots vienāds sākuma punkts, un, ja ir iespējams palīdzēt, tas ir jādara. Mēs visi esam daļa no Latvijas, un likums ļauj mums par problēmām izteikties un rīkoties lietas labā.

Pēc pasēdēšanas brančotavā Ufo dodas mežā, lai tiktos ar biedrības Bezvests.lv kinoloģi Irinu Brūniņu, kas pārstāv kustību, ar kuras palīdzību tiek atrasti dažādu apstākļu dēļ pazudušie un apmaldījušies cilvēki. Biedrība radās, kad vadītājs Aleksandrs Faminskis konstatēja sabiedriska spēka nepieciešamību pazudušo meklēšanā – nu jau komandu veido dronu piloti, kinologi jeb suņi speciālisti, termokameru operatori un citi brīvprātīgie.

Bezvests.lv ir nevis tikai komanda, bet tieši biedrība, jo juridiska veidojuma statuss ir vērtīgs sakarā ar apdrošināšanas iespējām, iekārtu iegādi un citos jautājumos. Ufo sanāk arī piedalīties kā brīvprātīgam statistam jeb kādam, kas kārtīgi paslēpjas, lai trenētu suņu prasmi atrast nozudušos!

Noskaties!

Raidījums “Kas te nenotiek?” ir daļa no Ascendum realizētās “Komunikācijas kampaņas par demokrātiju”. “Komunikācijas kampaņu par demokrātiju” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas Ekonomikas zonu (EEZ) un Norvēģijas grantu programmu AIF. Kopējais kampaņas finansējums ir 139 944,28 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu