Kas te nenotiek? Mežciema biedrība un "Cita Daugavpils"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Pēc uzvarētas cīņas ar kaimiņos esošo zarnu cehu Mežciema apkaimes iedzīvotāji Daugavpilī dalīsies pieredzē – kā pareizi protestēt un kā sadarboties multinacionālā vidē. Šajā raidījumā – arī Ufo sarunas par to, kā paskatīties uz savu pilsētu citām acīm un kā lauzt gadiem iemiesotus stereotipus par Daugavpili.

Vispirms dodamies tikties ar Mežciema biedrību, kuras aktīvisti mērķtiecīgi nodarbojas ar apkārtējās vides uzlabošanu un vietējo informēšanu par apkaimes vērtībām. Biedrība ne tikai organizē talkas un ģimeņu pasākumus, bet ir arī izcīnījusi zarnu ceha likvidēšanu, kura dēļ ilgstoši tika bojāts gaiss, ūdeņi un apkārtējā daba. Uzdevums nebija vienkāršs – mērķa sasniegšanai bija nepieciešami piketi, ziņojumi pastkastēs un sapulces, taču centieni bija tā vērti. “Jo lielāka problēma, jo vairāk cilvēki apvienojas,” apgalvo aktīvists Oļegs, tādējādi motivējot cilvēkus darboties kopā, jo vienu pašu taču dome neklausīšot!

Bet pie paša Daugavpils cietokšņa raidījuma vadītājs tiekas arī ar biedrības “Cita Daugavpils” pārstāvi Solvitu Kukli-Litavnieci, kura vēsta, ka šī biedrība ir savākusi tos, kam ir vēlme labvēlīgi ietekmēt pilsētas vidi tieši ar kultūras notikumu palīdzību un nostiprināt pilsoniskās, demokrātiskās vērtības. Uzsvars uz “citu” Daugavpili ir ar mērķi likt arī pārējai Latvijas sabiedrībai uzlūkot šo pilsētu no cita rakursa un atsvabināt to no līdzšinējiem stereotipiem. Solvita uzstāj, ka visu pārmaiņu pirmais solis ir sākt ar sevi – beigt čīkstēt, sēžot uz dīvāna, tā vietā piecelties un sākt darīt, jo tad pievienosies arī citi. Piemēram, “Cita Daugavpils” ir iekustinājusi vietējo apkaimju biedrību darbību, kuru kopējā balss ir skaļa.

Noskaties!

Raidījums “Kas te nenotiek?” ir daļa no Ascendum realizētās “Komunikācijas kampaņas par demokrātiju”. “Komunikācijas kampaņu par demokrātiju” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas Ekonomikas zonu (EEZ) un Norvēģijas grantu programmu AIF. Kopējais kampaņas finansējums ir 139 944,28 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu