Kas te nenotiek? Jānis Dambītis Kolkā un Kuldīgas pilsētas pensionāru biedrība "Rumbiņa"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Ko darīt tad, ja nekas nenotiek? Labu atbildi uz šo jautājumu sniegs aktīvie pensionāri Kuldīgā, kur visu laiku kaut kas notiek! Ufo pārliecināsies, ka cienījams vecums nav šķērslis ekskursijām, dejām, rokdarbiem un projektu rakstīšanai. Bet to, kā pareizi domāt par kopējo labumu un kopt mūsu dabas vērtības, Ufo, labiekārtojot Kolkas ragu, mācīsies no sabiedriskā aktīvista Jāņa Dambīša.

Kamēr Jānis ved Ufo uz Kolkas ragu, lai kopīgi veiktu svarīgu uzkopšanu, viņš pavēsta, kā sācis iesaistīties Kolkas pagasta sabiedriskajā darbībā, kad tobrīd pieaugošā tūrisma dēļ bijuši nepieciešami uzlabojumi infrastruktūrā – tā kopš 2003. gada ir ne tikai tikuši noasfaltēti ceļi, bet, piemēram, tapis arī informācijas centrs. Aktīvists Jānis galvo, ka galvenais dzinulis ir mīla pret Latviju un patriotisms, kas katram latvietim jau no dzimšanas ielikts šūpulī, un ka demokrātija ļauj katram indivīdam paust savu viedokli un rīkoties.

Pēc Kolkas apciemošanas Ufo tālāk dodas uz Kuldīgu, kur tiekas ar vietējās pensionāru apvienības “Rumbiņa” kolektīvu, kas ļauj interesentiem līdzdarboties gan sabiedriskos jautājumos, gan kultūras dzīvē, gan aktīvos pasākumos. Vadītāja Jeļena Lāma norāda, ka galvenais mērķis ir kopābūšana, lai pensionāri nebūtu spiesti ikdienu pavadīt monotoni. Savas vizītes ietvaros Ufo paspēj ne tikai radoši izpausties rokdarbu kolektīvā, bet arī parādīt savas prasmes līnijdejotājām!

Noskaties!

Raidījums “Kas te nenotiek?” ir daļa no Ascendum realizētās “Komunikācijas kampaņas par demokrātiju”. “Komunikācijas kampaņu par demokrātiju” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas Ekonomikas zonu (EEZ) un Norvēģijas grantu programmu AIF. Kopējais kampaņas finansējums ir 139 944,28 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu