Cēsu novadā par personas nolaupīšanu aizturēti divi vīrieši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Cēsu novadā par vīrieša nolaupīšanu policija aizturējusi divus vīriešus, informē Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Otrdien, 2.aprīlī, īsi pirms pusnakts Valsts policijas amatpersonas, patrulējot Cēsu novadā, apturēja automašīnu "Citroen Berlingo". Veicot vadītāja alkohola pārbaudi izelpā, likumsargi konstatēja, ka 1982.gadā dzimušais vīrietis pie stūres sēdies 2,38 promiļu reibumā. Pārbaudes laikā policijas amatpersonas pamanīja, ka automašīnas bagāžnieka nodalījumā kāds atrodas. Veicot mašīnas apskati, bagāžniekā tika atrasts kails vīrietis ar miesas bojājumiem. Cietušo nogādāja medicīnas iestādē, kur fiksēti viegli miesas bojājumi.

Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti divi vīrieši - gan automašīnas vadītājs, gan blakussēdētājs. Automašīnas vadītājs ar cietušo ir pazīstami.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka 1982.gadā un 1978.gadā dzimušie vīrieši, būdami alkohola reibumā, ieradās 1961.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā Cēsu novadā, kur lietojot vardarbību, nodarīja viņam miesas bojājumus. Pēc tam piespieda cietušo noģērbties un kailam iekāpt transportlīdzekļa "Citroen Berlingo" bagāžas nodalījumā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka 1982.gadā dzimušais vēlējies izrēķināties ar cietušo, personīgu motīvu vadīts, par, iespējams, agrāk notikušu incidentu.

Pašlaik abām personām piemērots aizdomās turētā statuss, kā arī piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 153.panta pirmās daļas, proti, par personas nolaupīšanu par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu