Video Viena no ministrijām iebilst iecerei iepirkumos aizliegt agresorvalstu preces. Kāpēc tā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lunatta/Shutterstock

Latvijā aizvien nonāk medicīnas preces un zāles, vai to izejvielas, kas ražotas agresorvalstī. Taču tām neesot aizstājēju, tāpēc Veselības ministrija neatbalsta  ieceri valsts un pašvaldības publiskajos iepirkumos aizliegt Krievijā un Baltkrievijā ražotas preces, vēsta TV3. 

Tas, ka joprojām valsts un pašvaldību iestādēm publiskajos iepirkumos tiek piedāvātas Krievijā un Baltkrievijā ražotas preces vai to izejvielas, esot absurdi, – norāda opozīcijā esošās Nacionālās Apvienības deputāts Uģis Mitrevics.

Veselības ministrijā norāda, – šobrīd nevienā centralizētā nacionālā veselības dienesta iepirkumā netiek iepirktas medicīnas preces vai iekārtas no Krievijas, taču izņēmumi ir medikamenti.

Aptuveni 10% no zālēm, kas nav reģistrētas Latvijā, bet ir nepieciešamas pacietiem, tiek importētas no Krievijas vai Baltkrievijas.

Tikmēr Sabiedrības par atklātību – Delna” direktore uzsver, ka medicīnas nozarei, bijis jau pietiekoši ilgs laiks, kopš Krievijas uzsāktā kara Ukrainā, lai pārorientētos un mainītu preču piegādātājus, līdzīgi kā tas darīts citās jomās.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu