"Vēlies, un tev tas viss būs!" – šādu dzīves filozofiju dažādu kursu un "vēlmju maratonu" veidolā tirgoja Krievijas galvenā manifestācijas guru Jeļena Bļinovska. Pateicoties šim "infobiznesam" un citām nodarbēm, Bļinkovska kļuva stāvus bagāta un, kā mēļo, savu četrdesmito dzimšanas dienu nosvinēja par miljonu eiro. Taču viņas tālākais liktenis liek domāt, ka tomēr ar labām domām vien nepietiek...

Bļinovska ir bijusī skaistumkaraliene, raidījumu vadītāja, skaistumkopšanas salona īpašniece. Vislabāk gan viņa pazīstama kā dažādu "personības izaugsmes kursu" autore, pazīstamākais no tiem – "Vēlmju maratons", kas solīja piepildīt visdažādākās dalībnieču vēlmes, sākot ar lielākiem ienākumiem un beidzot ar ilgi gaidītā bērniņa pieteikšanos vai izārstēšanos no vēža.

Pirmo "vēlmju maratonu" Bļinovska sarīkoja 2015.gadā. Par dalību bija jāmaksā 2000 rubļu jeb 20 eiro. Bļinovska izveidoja slēgtu grupu kādā no ziņu apmaiņas vietnēm, kur ar balss ziņu starpniecību deva norādījumus, kā dalībniecēm noformulēt savas vēlmes un attēlot tās vēlmju kartēs jeb kolāžās. Pirmajos "vēlmju maratonos" piedalījās ap 50 cilvēku, taču visā 2017.gadā dalībnieku skaits sasniedza jau 5000 cilvēku.

Bļinovskas popularitāte pieauga ģeometriskā progresijā. 2020.gadā viņas "vēlmju maratonu" auditorija bija ap 100 000 cilvēku. Turklāt klientiem maciņus nācās atvērt plašāk – dalība nu izmaksāja cenu amplitūdā no 45 līdz pat 3000 eiro.

Viņai bija arī kāds īpašs kurss, kas paredzēts sievietēm, kurām neizdodas ieņemt bērnu, – pēc tā iestāšoties ilgi gaidītā grūtniecība. "Man pavisam noteikti ir enerģija, kas svētī bezbērnu pārus. Bez šaubām!" reiz izteicās Bļinovska. Viņa apgalvo, ka palīdzējusi vairākām draudzenēm influencerēm tikt pie ilgi gaidītajiem bērniņiem. Ak, ja vien modernā medicīna zinātu viņas noslēpumu!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X