Viens no planētas bagātākajiem cilvēkiem ir precējies ar latvieti Astrīdu. Kas viņa ir? (11)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Sieviete vārdā Astrīda Menksa (78) ir ASV latviete, kuru kopš 2006. gada saista laulības saites ar vienu no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem, amerikāņu investoru un filantropu Vorenu Bafetu. Kas ir šī sieviete?

Deviņdesmit trīs gadus vecais uzņēmējs Vorens Bafets ir viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem, kura personīgā bagātība šobrīd sasniedz vairāk nekā 134 miljardus dolāru.

Neticami, tomēr līdzās šim ietekmīgajam vārdam pat Wikipedia mēs varam lasīt arī latviešu izcelsmes dāmas Astrīdas Menksas vārdu. 

Informācijas internetā par abiem nav daudz, vien zināms, ka viens otrā viņi ieskatījās jau 1978. gadā, bet kopš 2006. gada ir laulāti. 

Astrīda Menksa dzimusi Latvijā 1946. gadā un Amerikā nokļuva kā bērns.

"Zelta loze" Astrīdai patiesībā izkritusi klasiskā kokteiļbārā, kur Astrīda strādājusi par viesmīli un kur bieži senāk apgrozījies miljardieris. Tiesa, tad viņš vēl nebija miljonārs, vien veiksmīgs uzņēmējs. 

Menksa ir amerikāņu investora Vorena Bafeta otrā sieva - jo pirmā, Sūzana Tompsone, nomira 2004. gadā ar vēzi. Tas nozīmē, ka Vorens, Sūzana un Astrīda brīvi dzīvojuši šajā mīlas trijstūrī vairākus gadus. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu