Noskaties 700 kravinieki 20 kilometru garumā. Šoferi ceļu uz Grebņevas robežkontroles punktu pārvērš izgāztuvē

TVNET Auto
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Pie raidījuma "Bez tabu" vērsās vietējie Kārsavas iedzīvotāji, kuri ir pārsteigti par notiekošo pie Krievijas robežpunkta Grebņevā.

Sākot no Kārsavas, ceļa malā stāv ap 700 kravas automašīnu, kuru mērķis ir šķērsot robežkontroles punktu Grebņevā. Rinda izveidojusies jau teju 20 km garumā. Vietējie Kārsavā sevišķi nav priecīgi par šo situāciju un nesaprot, kāpēc tā ir.

Kravas automašīnu šoferi atklāj, ka rindā stāvot gandrīz nedēļu. Izklaidējot sevi, kā vien protot, – cits skatās filmas mašīnā, cits runājas ar kaimiņiem.

Kravas automašīnas vadītājs Artūrs neslēpj, ka lielā netīrība ceļa malā ir pašu autovadītāju vaina. Vairums nekautrējas atkritumus mest zemē. Tiesa, atkritumu konteineri ir izvietoti tālu cits no cita. Tāpat pietrūkstot arī mazmājiņu.

Par tīrību atbildību uzņemas Latvijas Valsts ceļi. Vēstulē mums tiek atklāts, ka kopējais finansējums pierobežas ceļu nodalījuma joslu uzkopšanai gadam ir 200 000 eiro, šogad trīs mēnešos ir izlietoti jau 52 397 eiro, no tā martā 21 289,89, bet aprīlī apmērs esot vēl palielinājies.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu