Trenere Marta Bonda: Ja tu esi resna, es ar tevi nerunāšu! Kā influencere skaidro šo izteikumu (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zilonis studijā

"Plus size" jeb body positive modes virziens aizvien piedzīvo pamatīgu uzrāvienu un dod iespēju arvien vairāk sieviešu justies skaistāk un pārliecinošāk, tomēr ir arī vairāki skeptiski viedokļi par šo "kustību", tostarp fitnesa trenerei Martai Bondai, kura nesen nāca klajā ar kategorisku viedokli par cilvēka ārieni.

Atgādinām, ka sociālos medijus satricināja video, kurā Marta Bonda pauž skarbu viedokli: "Es nekad nerunāšu un nedraudzēšos ar neglītiem cilvēkiem. Ja tu esi resna, es ar tevi nerunāšu. Varbūt tas ir sekli, bet man rūp, kā cilvēks izskatās un vai viņš rūpējas par sevi. Ja viņš to nedara, es negribu viņu ne redzēt, ne dzirdēt,” “TikTok” video pauda Marta.

Kā jauniete skaidro TV3 sarunu šovā “Zilonis studijā”, viņa šos vārdus saprot nedaudz citādi nekā pārējā sabiedrība.

““Resns” nozīmē “aptaukojies”, “ar lieko svaru”, manuprāt, tas ir tādā procentā, ka jau skaitās neveselīgi. Var aiziet, uztaisīt analīzes, pārbaudīt, izrēķināt. “Neglīts” ir tas, ko es jau minēju video – cilvēks, kurš nerūpējas par sevi. Nerūpējas savā ikdienā, savā dzīvesstilā, ko viņš ēd, ko dara. Es ieliku vienādības zīmi starp nerūpēšanos par sevi, savu prātu un ķermeni un vārdu “neglīts”,” klāsta Marta.

Marta piebilst, ka viņa pati agrāk bija ar lieko svaru un video runājusi ar emocijām.

"Es diemžēl nesapratu, tikai nākamajā dienā sapratu, kas bija noticis, pēc tam sekoja atvainošanās. Es atvainojos, nevis par to, ko pateicu, bet kā es pateicu," saka jaunā dāma.

Ja būtu iespēja laiku pagriezt atpakaļ, otrreiz šādu video jauniete nepublicētu.

"Es uzskatu, ka cilvēkam ir jābūt veselīgam, jānodarbojas ar sportu. Piemēram, “plus size” industrija – tas ir vienkārši ārprāts, kas tagad noticis, ka cilvēkiem nav standartu. Kas ir vieglāk – rūpēties par sevi un savu veselību vai vienkārši ēst ko pagadās un saukt sevi par skaistu un lieciet mani uz žurnāla vāka?” retoriski vaicā Marta.

Vairāk skaties raidījumu te.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu