Noskaties "Tā tak var nosisties!" Šoferi brīdina par bīstamu ceļazīmi Jēkabpilī (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Autovadītāji vērš uzmanību uz, viņuprāt, aplamu ceļa zīmi "braukt taisni", kas izvietota uz ielas Jēkabpilī pirms strauja līkuma, vēsta raidījums "Bez tabu".

Pie raidījuma vērsās jēkabpilietis, kuru mulsina ceļa zīme "braukt taisni", kas uzstādīta abos braukšanas virzienos pirms strauja, nepārredzama līkuma Ārijas Elksnes ielā Jēkabpilī.

Līkums ir gana ass, sliktas redzamības apstākļos, klausot rīkojuma zīmei, autovadītāji var attapties, piemēram, grāvī, raidījumam sacīja jēkabpilietis. Viņaprāt, pirms līkuma vajadzētu izvietot citu zīmi, kas brīdina par strauju pagriezienu. Šoferim piekrīt arī citi nejauši sastapti autovadītāji.

Raidījums uzklausīja arī satiksmes drošības ekspertu Oskaru Irbīti, kurš arī uzskata, ka līkums ar šādu ceļa zīmju izvēli var būt potenciāli bīstams. Irbītis norādīja, ka konkrētajā posmā būtu nepieciešama ne vien cita ceļa zīme, bet arī horizontālais apzīmējums uz asfalta, kas šoferiem rādītu, kurā virzienā ceļš turpinās.

Jēkabpils novada pašvaldībā raidījumu informēja, ka izstrādāts ielas pārbūves tehniskais projekts, kura ietvaros Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) veica ielas auditu un atzīmēja, ka esošā rīkojuma zīme var mulsināt, kam piekrīt arī pašvaldība.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu