Video "Tas bija mans draugs." Autovadītājs traucas pa Jelgavas šoseju un izraisa smagu avāriju (3)

Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Pirmdienas, 20. maija, rītā kāds "Audi" markas spēkrata vadītājs uz brīdi novērsa uzmanību no ceļa un izraisīja nopietnu avāriju. Negadījumā tika ievilktas vēl divas automašīnas. Avārijā cieta ne tikai pats tās izraisītājs, bet arī sieviete, kura brauca pa pretējo braukšanas joslu, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "Degpunktā".

Avārijā "Audi" markas spēkratam bija izsprādzis drošības spilvens un pilnībā salocīta motora daļa.

"Tas bija mans draugs. Šobrīd viņu ved uz slimnīcu. Viņš nav nopietni cietis. Kā tas notika, es īsti nezinu. Pagaidām viņš vēl nav paskaidrojis," stāsta šofera vadītāja draugs Andrejs.

Andrejs norāda, ka viņa draugs devās uz Lietuvu. Traucoties pa Jelgavas šoseju, vīrietis, visticamāk, zaudējis modrību un ietriecies cita transportlīdzekļa piekabē, kas tobrīd jau noslēdza kreisā pagrieziena manevru uz Vircavas pusi.

Sadursmes brīdī neizturēja sakabes stiprinājumi un metāla lāde trāpīja pretimbraucošajā "BMW" markas automašīnā, kuru vadīja jauna sieviete. 

Sieviete nogādāta slimnīcā. Arī cietušās autovadītājas dzīvesbiedrs sniedzis liecību par notikušo.

"Aizbrauca uz slimnīcu, vienā un tajā pašā palātā, vēl ņirgājās. Gandrīz tepat uz ceļa sadevu pa purnu. Telefonā lūrēt un vēl pateikt, ka uz 90 brauca. Kā var 10 mašīnas pamanīt, ka grasās nogriezties, un viens ne."

Savukārt šoferis, kurš ar auto vilcis piekabi, incidentā cieta vismazāk.

Policija apstiprina, ka vainojama "Audi" šofera neuzmanība.

"Notika ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīti trīs transportlīdzekļi, divi "Audi" un viens "BMW" markas spēkrats. Kāds vīrietis vadīja "Audi" markas automašīnu sakabē ar piekabi, veica pagrieziena manevru, un kāds cits "Audi" markas spēkrats iebrauca piekabē, kura trieciena dēļ aizstūmās uz pretējo braukšanas joslu, bojājot braucošu "BMW" markas automašīnu."

Plašāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Degpunktā" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu