Čečenijas valdībā tagad jau deviņus amatus ieņem Kadirova radinieki (1)

TVNET
Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs.
Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs. Foto: AFP/SCANPIX

Otrdien Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs veica pārkārtojumus Čečenijas valdībā, tostarp nomainot premjerministru. Tā rezultātā Kadirova radinieki tagad ieņem jau deviņus amatus Čečenijas valdībā, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs “Agenstvo”.

Kā otrdien pavēstīja Kadirovs, par Čečenijas premjerministra pienākumu izpildītāju iecelts Isa Tumhadžijevs.

42 gadus vecais Tumhadžijevs ir precējies ar Kadirova radinieci. Kadirovs iepriekš izteicies, ka Tumhadžijevs viņam līdzās esot “teju no bērnības”. Čečenijas valdībā Tumhadžijevs sāka strādāt pagājušā gada rudenī. Novembrī Kadirovs viņu iecēla par autoceļu ministru un pirmo vicepremjeru.

Šī nav pirmā reize, kad par Čečenijas valdības vadītāju kļūst Kadirova radinieks. No 2012. līdz 2018. gadam Čečenijas premjers bija Kadirova brālēns Odess Baisultanovs. Šobrīd viņš ir Krievijas sporta ministra vietnieks.

Otrdien Kadirovs iecēla arī jaunu fiziskās kultūras un sporta ministru. Par to kļuva 18 gadus vecais Kadirova dēls Ahmats.

Viņam šī nav pirmā pieredze ministra amatā, jo kopš februāra viņš vadīja Čečenijas jaunatnes lietu ministriju.

Savukārt vakanto jaunatnes lietu ministra amatu šonedēļ ieņēma 20 gadus vecais Ramzans Vismuradovs. Viņš ir precējies ar Kadirova meitu Tabariku. Vismuradovs līdz šim bija fiziskās kultūras un sporta ministra vietnieks.

Pēc jaunākajām rokādēm Čečenijas valdībā Kadirova radinieki ieņem trīs vicepremjeru amatus.

Čečenijas vicepremjeri ir vecākā Kadirova meita Aišata, viņas vīrs Vishams Macujevs (viņš ir arī lauksaimniecības ministrs), kā arī Kadirova meitas Tabarikas vīratēvs Abuzaids Vismuradovs.

Ministru amatus, neskaitot Ahmatu Kadirovu un Ramzanu Vismuradovu, ieņem vēl vairāki Kadirova radinieki.

Kadirova meitas Hutmatas vīrs Adams Alhanovs ir veselības ministrs. Kadirova māsas Zarganas vīrs Ramzans Čerhigovs ir transporta un sakaru ministrs. Savukārt Kadirova radinieks Hožbaudi Daajevs ir izglītības un zinātnes ministrs.

Rokādes Čečenijas valdībā notiek laikā, kad nesen atkal aktualizējās baumas par Ramzana Kadirova veselības stāvokli. Aprīļa beigās Krievijas neatkarīgais izdevums “Novaja gazeta Jevropa” vēstīja, ka Kadirovs esot smagi slims.

Pirms nedēļas Kadirovs no Čečenijas parlamenta spīkera amata atbrīvoja Magomedu Daudovu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu