Daudzi tūristi pašlaik baidās braukt uz Latviju, uzskata Dzintaru koncertzāles direktors Ķirsis (4)

TVNET/LETA
Papildināts 16:41, 22. maijs, 2024
Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.
Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Daudzi tūristi pašlaik baidās braukt uz Latviju, jo valsts atrodas tuvu dramatiskajiem notikumiem Ukrainā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Ķirsis sacīja, ka patlaban tas nav pašsaprotami, ka koncerti Latvijā ir labi apmeklēti. Tūrisma nozari ietekmēja gan Covid-19 pandēmija, gan Krievijas atkārtotais iebrukums Ukrainā. Tūrisma plūsma ir apstājusies nevien no karā tieši iesaistītajām valstīm, cilvēki arī no citām valstīm "skatās kartē, kur Latvija atrodas".

Ķirsis norādīja, ka, pārrunājot situāciju ar tūrisma operatoriem, secināts ka daudzi tūristi baidās braukt uz Latviju, jo valsts atrodas tuvu dramatiskajiem notikumiem Ukrainā. Dzintaru koncertzāles direktors akcentēja, ka tāpēc ir daudz jāstrādā, lai cilvēki apmeklētu pasākumus, taču bez mērķētas ieinteresēšanas nekas nenotiktu.

"Gribu pateikt vislielāko atzinību kolēģiem, kas piesaista auditoriju Dzintaru koncertzālei, gan arī pasākumu rīkotājiem, kuri uzdrošinās un rīko koncertus. Jāņem vērā arī tas, ka Dzintaru koncertzāle ir lielākā Latvijā. Tā ir tieši divas ar pus reizes lielāka par jebkuru reģionālo koncertzāli," sacīja Dzintaru koncertzāles direktors.

Runājot par koncertzāles vasaras sezonu, Ķirsis akcentēja, ka pasākumiem ir jābūt maksimāli daudzpusīgiem, jo Jūrmala ir tūrisma pilsēta. Piedāvājumam ir jābūt tādam, lai mudinātu cilvēkus iespējami ilgāku laiku uzkavēties ne tikai Jūrmalā, bet arī Latvijā. Turklāt kultūras tūristi veido būtisku sabiedrības daļu, kuriem ir vaļā visa plašā pasaule.

"Ja mēs esam viņu kartē, par to esam priecīgi. Tādēļ Dzintaru koncertzāles sezonas piedāvājums ir dažāds - ir akadēmiskā mūzika, pārstāvēts ir arī džezs un izklaides žanrs. Tā kā muzikālā gaume cilvēkiem ir atšķirīga, arī piedāvājums ir daudzpusīgs. Manuprāt, mums ir izdevies šo visu sabalansēt," sacīja Ķirsis.

Viņš uzsvēra, ka Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas koncerts notiks 31.maijā plkst.20. Pasākumā uzstāsies Intars Busulis, kurš izpildīs džeza standartus, uzstāsies arī Latvijas Radio bigbends, Paula Saija, Rūta Dūduma-Ķirse, kā arī maestro Raimonds Pauls. Ķirsis norādīja, ka bez maestro vairs nav iedomājama Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšana.

Dzintaru koncertzāles direktors klāstīja, ka trīs vasaras mēnešos notiks dažnedažādi pasākumi. Interesenti ir aicināti uz Jūrmalas festivālu, kas norisināsies no 13.jūlija līdz 20.jūlijam. Interesenti 14.jūlijā plkst.4.30 gaidīti Dzintaru pludmalē, kur norisināsies Saullēkta koncerts ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu.

Ķirsis norādīja, ja Jūrmalas festivālā uzstāsies gan Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, gan Liepājas simfoniskais orķestris, uzstāsies operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko, vijolniece Kristīne Balanas, jaunā dziedātāja Etīna Saulīte, kura šogad Starptautiskajā Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursā, kas jūnija sākumā notiks Jūrmalā, starp 160 konkurentiem no 50 dažādām pasaules valstīm, pārstāvēs Latviju.

Tāpat Dzintaru koncertzālē notiks grupas "Credo" koncerts, uzstāsies arī mūziķis Ingus Ulmanis, kurš atzīmēs 60 gadu jubileju, notiks arī festivāls "Artissimo" un operdziedātājas Ineses Galantes jaunais projekts "Baltijas balva", kā arī mūzikas festivāls "Laima Rendezvous". Ķirsis uzsvēra, ka koncertzālē būs dažādi notikumi un katrs varēs piemeklēt savai gaumei atbilstošāko. Viņš arī norādīja, ka sezona noslēgsies ar grupas "Dagamba" koncertu septembrī.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu