"Šim ļaunumam nevar piešķirt valsti." Netanjahu komentē vairāku Eiropas valstu nodomu atzīt Palestīnas valsti (11)

TVNET/LETA/DPA
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu. Foto: GIL COHEN-MAGEN / POOL/EPA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu brīdinājis citas valstis nesekot Norvēģijas, Īrijas un Spānijas piemēram un neatzīt Palestīnas valsti, uzsverot, ka tā būs balva par terorismu.

"Vairāku Eiropas valstu nodoms atzīt Palestīnas valsti ir atlīdzība par terorismu," paziņoja Netanjahu.

"Astoņdesmit procenti palestīniešu Jūdejā un Samārijā (Rietumkrastā) atbalsta 7.oktobra briesmīgo slaktiņu. Šim ļaunumam nevar piešķirt valsti," sacīja Netanjahu.

Izraēla sāka karu pret palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā pēc tam, kad 7.oktobrī teroristi sarīkoja slaktiņu Izraēlā, noslepkavojot 1200 cilvēku, bet 250 sagrābjot kā ķīlniekus.

"Tā būtu teroristu valsts. Tā centīsies atkārtot 7.oktobra slaktiņu atkal un atkal; mēs tam nepiekritīsim," uzsvēra Izraēlas premjerministrs. "Terorisma atalgošana nenodrošinās mieru, un tā arī neļaus mums sakaut "Hamās"," viņš piebilda.

Izraēlas un palestīniešu konflikta divu valstu risinājums paredz neatkarīgu palestīniešu valsti, kas miermīlīgi pastāvētu līdzās Izraēlai. Gan Netanjahu, gan "Hamās" iebilst pret divu valstu risinājumu.

Netanjahu arī nebūtu liela atbalsta galēji labējo koalīcijas partneru vidū, lai īstenotu samierinošāku pieeju attiecībās ar palestīniešiem.

Daudzi izraēlieši uzskata, ka Palestīnas valsts Izraēlai ir nepieņemams drošības risks.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu