Jēkabpils novadā aizturēts motociklists, kurš braucot bez tiesībām ievērojami pārkāpis ātrumu (1)

TVNET/LETA
Stacionārais fotoradars.
Stacionārais fotoradars. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirmdien, 20. maijā, Jēkabpilī aizturēts motocikla vadītājs bez tiesībām, kurš pārvietojās ar ātrumu 205 kilometri stundā (km/h), informēja Valsts policija (VP).

Šīs nedēļas sākumā, 20.maijā, ap plkst.19 Jēkabpilī, pa Vienības ielu, kāds 1993.gadā dzimis vīrietis vadīja "Yamaha" markas motociklu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, jo tās viņam jau atņemtas. Par šo pārkāpumu sākts administratīvā pārkāpuma process pēc Ceļu satiksmes likuma 51.panta sestās daļas pirmā punkta par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no 280 līdz 570 eiro apmērā.

Ņemot vērā, ka motocikla vadītājs atzina pārkāpumu un "nožēloja izdarīto", policisti to novērtēja kā atbildību mīkstinošus apstākļus, šajā gadījumā par pārkāpumu piemērojot naudas sodu 280 eiro apmērā.

Tomēr neilgi pēc notikušā Jēkabpils novadā, Ābeļu pagastā, uz autoceļa Jēkabpils - Ilūkste, policisti vēlreiz aizturēja šo motobraucēju, kurš pārvietojās ar ātrumu 205 km/h, tātad pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par 115 km/h.

"Jau nepilnas 15 minūtes vēlāk vīrietis ne tikai turpināja vadīt transportlīdzekli, ignorējot teju pirms mirkļa saņemto mācību, bet nebaidījās arī ļoti ievērojamai ātruma pārsniegšanai, kas bija par iemeslu transportlīdzekļa apturēšanai," pauž policijā.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu tika sākts administratīvā pārkāpuma process par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk nekā par 60 km/h ar motociklu. Par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Šoreiz motocikla vadītājam tika piemērots maksimālais iespējamais naudas sods, ko paredz likums, kas ir 480 eiro, kā arī liegums izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības turpmākos sešus mēnešus. Tāpat tika sākts vēl viens administratīvā pārkāpuma process par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

"Šajā reizē par atbildību mīkstinošiem apstākļiem nevarēja būt ne runa. Šajā gadījumā tika lemts, ka lēmuma pieņemšanas laikā jāņem vērā atbildību pastiprinoši apstākļi, kas izpaudās kā prettiesiskas rīcības turpināšana, neraugoties uz pilnvarotas amatpersonas prasību to izbeigt," klāsta policija. Vīrietim tika piemērots naudas sods 570 eiro apmērā, kas ir maksimālais iespējamais par šāda pārkāpuma izdarīšanu.

Nepalaid garām!
Uz augšu