Āfrikā izstrādāts bezpilota lidaparāts pūļa savaldīšanai (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidāfrikas kompānija «Desert Wolf» nākusi klajā ar radio vadāmu lidaparātu, kas paredzēts cīņai ar nekārtību cēlājiem, - ar astoņiem rotoriem aprīkotajai platformai ir vairākas kameras situācijas novērošanai, kā arī četras pneimatiskās šautenes, kas spēj agresoru virzienā raidīt dažādus traumatiskos lādiņus, vēsta tehnoloģiju portāls «The Verge».

Dienvidāfrikā, kur pēdējā laikā arvien biežāk notiek dažādi kalnrūpniecības strādnieku protesti, uzņēmums «Desert Wolf» nācis klajā ar bezpilota lidaparātu, kas aprīkots ar četrām pneimatiskajām šautenēm. Peintbola ieročiem līdzīgās šautenes spēj izmantot dažāda veida neletālo munīciju - ar krāsu vai asaru gāzi pildītas lodītes, kā arī plastmasas lodes ar pilnu vidu.

Aparātam, kuru kompānija dēvē par «Skunksu», ir astoņi sešpadsmit collu propelleri, kas lidaparātam ļauj pacelt līdz pat 45 kilogramiem. Katrs no stobriem ir spējīgs šaut ar vidēji 20 lādiņiem sekundē, kas nozīmē, ka ik sekundi tas spējīgs pūļa virzienā raidīt ap 80 lodītēm, un 4000 ložu munīcijas rezerve nozīmē, ka iespējams šaut trīs minūtes un 20 sekundes.

«Desert Wolf» norāda, ka iekārtu paredzēts vadīt diviem cilvēkiem - pilotam, kurš atbild par «Skunksa» kustību, kā arī šāvējam, kas atbild par ieročiem. Lai datorspēlei līdzīgā apšaude abus operatorus nepadarītu pārāk vardarbīgus, tos nemitīgi uzraudzīs vēl trešais cilvēks.

Paredzēts, ka šis lidaparāts maksāšot ap 45 000 dolāru (33 170 eiro). Kompānija piedāvā arī līdzīgu bezpilota iekārtu, kas domāta attālinātai dzīvnieku iemidzināšanai ar šautriņām.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu