Lietuviešu mūziķi radījuši jaunu instrumentu - ģitārkokli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuviešu mūziķi radījuši jaunu instrumentu - ģitārkokli, ko ikgadējā baltu kultūrai veltītajā festivālā «Menuo Juodaragis» Zarasu ezera salā spēlēs grupas «Skyle» līderis Roks Radzevičs, vēsta interneta portāls «Alkas.lt».

Pēc viņa teiktā, instruments dzimis pēc ilgiem meklējumiem un eksperimentiem sadarbībā ar diviem meistariem - ģitāru speciālistu no Aukštaitijas un autentisko kokļu ekspertu no Žemaitijas.«Baltu mitoloģija un simboli ir viens no svarīgākajiem mūsu iedvesmas avotiem - īpaši tas sakāms par diviem jaunākajiem albumiem «Povandenines kronikos» («Zemūdens hronikas») un «Broliai» («Brāļi»), kur dziļā un smalkā baltu pasaules izjūta ietverta mūsdienu poēzijas un mūzikas formās,» stāstījis mūziķis.

«Iedvesmas meklējumi etnokultūrā rosināja mūs uz vēl vienu nebēdnīgu domu - pamēģināt apvienot lietuviešu etniskās identitātes simbolu kokli ar ģitāru,» viņš piebildis.Par godu savai mīļotajai sievai grupas vokālistei Aistei Smilgevičūtei Roks savai pirmajai ģitārkoklei devis vārdu Smilga.

Festivāla skatītāji pirmie varēs novērtēt Smilgas skanējumu pazīstamākajās dziesmās no abiem jaunākajiem Aistes Smilgevičūtes un «Skyle» albumiem.

cityout.lt

Festivāls «Menuo Juodaragis» Zarasos notiek no 26. līdz 28.augustam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu