Ķemeru nacionālajā parkā notiks «pūču ekskursija»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Siltais laiks ir pa īstam atmodinājis pūces, tādēļ Ķemeru nacionālā parka fonds aicina uz šogad jau otro pūču ekskursiju 8.aprīlī plkst.20 Ķemeru apkārtnē, informē Dabas aizsardzības pārvaldes Ķemeru nacionālā parka administrācijas Dabas aizsardzības speciāliste Agnese Balandiņa. Dalības maksa ir 3 Ls, bērniem un skolēniem bez maksas. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ interesentus lūdzam pieteikties savlaicīgi pa tālruni 67146824.

Ķemeru nacionālā parka fonds šogad jau rīkoja pūču ekskursiju Ķemeru apkārtnē 26.martā. Tās dalībniekiem izdevās redzēt un dzirdēt Latvijas lielāko pūci - ūpi, kā arī mūsu mazāko pūcīti - apodziņu. Tā kā cilvēku atsaucība ir ievērojama, tiks apsvērta iespēja nākotnē pūču ekskursijas pārvērst par tradīciju.

Ķemeru nacionālajā parkā ligzdo vairākas pūču sugas, tostarp, meža pūce, apodziņš, kā arī Eiropā un Latvijā aizsargājamais ūpis. Ekskursijas laikā mēģināsim saklausīt un, iespējams, pat ieraudzīt kādu no šiem interesantajiem meža iemītniekiem. Tiesa, veiksme šādā ekskursijā ir ļoti atkarīga no laika apstākļiem, kā arī no tā, cik klusi un uzmanīgi uzvedas paši ekskursijas dalībnieki. Pasākuma apmeklētājiem lūgums izvēlēties siltu un iespējami «klusu» (tādu, kas nešvīkst, nečaukst utt.) apģērbu, kā arī ērtus, stabilus apavus, ar kuriem var ērti pārvietoties arī slapjumā un sliktas redzamības apstākļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu