Benedikts XVI Vispasaules Bēgļu dienā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.inminds.co.uk

Baznīca ir «Dzimtene, kur neviens nav svešinieks» Benedikta XVI uzruna pirms «Kunga eņģeļa» lūgšanas ar cilvēkiem Sv.

Pētera laukumā. Vatikāns, 19. 06.2005

Dārgie brāļi un māsas!

Rītdien, 20. jūnijā, tiks atzīmēta Vispasaules Bēgļu diena, ar kuru Apvienotās Nācijas vēlas pievērst uzmanību to cilvēku problēmām, kuriem piespiedu kārtā ir jāatstāj sava dzimtene. Šī gada tēma, «Drosme būt bēglim,» uzsver gara spēku, kas nepieciešams tiem, kam jāatstāj viss, dažreiz pat savas ģimenes, lai izbēgtu no nāves briesmām.

Kristīgā kopiena jūtas tuva tiem, kas dzīvo šajos grūtajos apstākļos; tā cenšas atbalstīt viņus un dažādos veidos izrāda savu interesi un mīlestību, kas izpaužas konkrētos solidaritātes žestos, lai ikviens, kas atrodas tālu no savas zemes, varētu izjust Baznīcu kā dzimteni, kur neviens nav svešinieks.

Kristiešu mīlestības pilnā uzmanība pret tiem, kas ir grūtībās, un viņu veltīšanās arvien solidārākai sabiedrībai tiek pastāvīgi uzturēta ar aktīvu un apzinīgu piedalīšanos Euharistijā. Ikviens, kuru uztur ticība Kristum, pie Euharistijas galda sevī uzņem Viņa dzīvesveidu, kas ir uzmanīga kalpošana, īpaši vājākajiem un nabadzīgākajiem (skat. Apustuliskā vēstules «Mane Nobiscum Domine,» 28).

Lai Euharistijas gads, kurā mēs tagad dzīvojam, palīdzētu gan diecēžu, gan draudžu kopienām atjaunot sevī šo spēju stāties pretī daudzajām pasaulē sastopamajām nabadzības izpausmēm.

Šodien mēs vēlamies īpaši uzticēt vīriešus, sievietes un bērnus, kas ir nonākuši bēgļu stāvoklī, Vissvētākās Jaunavas Marijas mātišķajai aizsardzībai, kura kopā ar savu līgavaini sv. Jāzepu un Bērnu Jēzu arī piedzīvoja ciešanas svešumā. Tajā laikā Svētajai ģimenei vajadzēja bēgt uz Ēģipti Hēroda absurdo vajāšanu dēļ (Mateja 2:13-23).

Lūgsim Vissvētāko Jaunavu, lai šie mūsu brāļi un māsas atrastu pieņemšanu un sapratni savā ceļā may find acceptance and understanding on their journey.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu