Spānijā abortu likumu atbalstītājus nepieņems pie dievgalda

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas parlamenta deputāti, kas atbalstīs jaunos abortu likumus, netiks pieņemti pie dievgalda, trešdien sacīja viens no prominentākajiem katoļu bīskapiem Huans Antonio Martiness Kamino.

Romas katoļi šo likumu nedrīkst atbalstīt, bet, «ja viņi to dara, viņi grēko un nesaņems svēto vakarēdienu», sacīja Kamino, kurš ieņem Spānijas bīskapu konferences ģenerālsekretāra amatu.

Viņš uzsvēra, ka deputāti abortu likuma atbalstītāji netiks izslēgti no baznīcas, «jo ekskomunikācija kanonisko likumu kodeksā ir paredzēta tiem, kas aktīvi piedalās abortu praktizēšanā».

Veselības aizsardzības ministre Trinidada Himenesa savukārt norādīja: «Katoļu baznīca ir daudz kas vairāk par to, ko pārstāv Kamino kungs.»

Baznīca strikti iestājusies pret sociālistu valdības centieniem liberalizēt abortu likumus. Jauninājumus jau apstiprinājusi valdība, un vēl šomēnes tie tiks debatēti valdībā.

Simti tūkstoši cilvēku 17.oktobrī izgāja Madrides ielās, lai protestētu pret likumu liberalizāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu