Ateistiem nepatīk baznīcu zvanīšana

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda Itālijas ateistu organizācija, atsaucoties uz iedzīvotāju sūdzībām par troksni, trešdien nāca klajā ar aicinājumu stingrāk regulēt Pizas baznīcu zvanu lietošanu.

«Municipalitāte gatavo jaunus noteikumus par trokšņa piesārņojumu, un mēs esam nosūtījuši mūsu priekšlikumu, pieprasot, lai oficiālajās brīvdienās zvani skanētu tikai no plkst. 9.00 līdz 13.00 un no 16.00 līdz 20.00,» paziņoja Racionālistu, ateistu un agnostiķu savienība (UAAR).UAAR, kas iestājas arī pret krucifiksu izstādīšanu Itālijas skolās, savus priekšlikumu nosūtījusi vietējai pašvaldībai un cer, ka septembrī tas tiks izskatīts, pavēstīja UAAR Pizas nodaļas pārstāvis Džovani Minetto.

«Mēs esam saņēmuši sūdzības par pārlieko troksni, kuru reliģisko ceremoniju laikā, kas ievērojami ieilgst pēc plkst.22.00, rada Pizas centrā izvietotie skaļruņi,» teikts UAAR vēstulē.Organizācija norāda, ka, tāpat kā arodbiedrību demonstrācijām, arī reliģiskajām ceremonijām būtu jānotiek pa dienu.

Savā interneta vietnē UAAR sniedz padomus, kā cīnīties ar baznīcu zvanu troksni, kā arī piesauc precedentus, kad priesteri sodīti par baznīcas zvanu torņu tuvumā dzīvojošo miera un atpūtas «nopietnu traucēšanu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu