Aicina uz mantriskiem «Nadi mala» koncertiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maijā Latvijā viesosies grupa «Nadi mala», sniedzot 3 koncertus:

Rīgā:

13. maijā plkst. 20.00 RTU Mazajā zālē, Kaļķu ielā 1

15. maijā plkst. 19.00 Muzeju nakts 2010 ietvaros Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Mārstaļu ielā 8

Liepājā 14. maijā plkst. 19.00 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16.

Koncertos «Plūstot pretī gaismai – upju dziesmas» tiks izpildīta mantriska kompozīcija, kas veidota no maestro un meditācijas skolotāja Šri Činmoja dziesmām un veltīta Indijas upju skaistumam.

Kad mēs dzirdam vai spēlējam dvēselisku mūziku, mēs jūtam iekšēju saviļņojumu visā mūsu būtnē – no galvas līdz pat pēdām. Upe, apziņas upe plūst caur mums, un šī apziņa ir nepārtraukti apskaidrojoša, izgaismojoša. /Šri Činmojs/

Gadu tūkstošiem Indijas upes ir tikušas pielūgtas, to krastos celti tempļi un tās bijušas svētceļojumu pavadones. Ejot līdzās šīm upēm, cilvēki meklējuši savu pirmavotu, un upju ūdeņi viņiem snieguši dziļu attīrīšanos. Upes tiecas sasniegt galamērķi – lielo okeānu, un upju dziesmu klausītājs ir aicināts ļauties šīm dziesmu urdziņām nest viņu iekšējā miera okeāna plašumā. Upes – raksturīgi tēli arī latviešu folklorā, kur tās nav tikai dabas objekti, bet sakrālās telpas daļa. Tādējādi upju dziesmas šajā koncertā kļūst par divu kultūru vienotājām.

Grupai «Nadi mala» ir starptautisks sastāvs (Latvija, Šveice, Vācija, Austrija un Krievija). Izpildot dziesmas, grupas dalībnieces pavadījumam izmanto dažādus mūzikas instrumentus: sītaru, vijoli, udu, džembē, zvaniņus un noskaņas instrumentus. Savā neilgajā pastāvēšanas laikā (kopš 2009. gada) grupa koncertus nelielai auditorijai sniegusi ASV, Itālijā un Šveicē. Tā piedalījusies arī lielākos pasākumos, izpildot dažas dziesmas, tostarp koncertu ciklā «Songs of the Soul». Grupai raksturīgs dziedājums kanonos un mantriska rotaļāšanās ar melodijas frāzēm.

Grupas īpašās izteiksmes meklējumi – mūžīgi eksperimenti, spēlēšanās ar mūziku. Katras dziesmas aranžējums ir ar savu garšu un smaržu; paiet laiks, līdz tas atrod īpašo skanējumu. Prieks un harmonija, kas ir mēģinājumu gaisotne, rada ražīgu augsni, lai kompozīcijas atplauktu jaunā skaistumā un atrastu sevi ar brīnumainu spēku, kura plūsma paceļ citā apziņā, ietiecas klausītājā, nomierina, atdod sevi un dāvā jaunu spēku un spēju ieraudzīt ikdienu neparastā tvērumā.

Koncerta laikā tiks demonstrētas Indijas ainas ar upēm, tempļiem, rituāliem un citiem eksotiskiem skatiem.

Ieeja brīva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu