Iluzionisti Pecoli dodas uz Ķīnu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltijas iluzionistu biedrības «A.M.B.E.R.» dibinātāji iluzionisti Pecoli, tikko kā atgriezušies no Anglijas, jau 20. jūlijā devās uz Ķīnas galvaspilsētu Pekinu, kur norisināsies pasaules iluzionistu kongress FISM. Šis ir nozīmīgākais iluzionistu notikums, kas notiek reizi trijos gados, portālu «Apollo» informēja SIA «Brinum-X» projektu koordinatore Inese Mežgale-Pavlovska.

Pecoli jau ceturto reizi piedalās FISM kongresā, kas līdz šim vienmēr bija noticis kādā no Eiropas valstīm. Pecoli 2008. gadā Rīgā nodibināja Baltijas iluzionistu biedrību «A.M.B.E.R.», kuras oficiālā prezentācija paredzēta tieši kongresā Ķīnā.

Pekinā notiks arī profesionāli iluzionisma semināri, kuros augstas klases meistaru pavadībā varēs apgūt jaunas zināšanas, kā arī paredzēts jauno talantu čempionāts un profesionālo iluzionisma rekvizītu tirdzniecība. Saldais ēdiens visiem kongresa dalībniekiem, protams, būs vairāki unikāli iluzionisma Galā koncerti, kuros netrūks lidojumu, levitāciju, manipulāciju, transformāciju un daudzu citu iluzionisma žanru paraugdemonstrējumu.

Lai, ierodoties Ķīnā, šīs valsts tradīcijas nebūtu svešas, Pecoli, vēl Anglijā būdami, apmeklēja Mančestras China Town (Ķīnas pilsētu). Kā atzina paši mākslinieki, viņi labprāt klejoja pa šo pilsētas daļu, lai gūtu attiecīgos iespaidus un noskaņotos ceļam, kas tūlīt pēc atgriešanās no Anglijas vedīs uz Ķīnas galvaspilsētu Pekinu. Mančestras China Town sagaidīja ar ķīniešiem raksturīgajiem ieejas vārtiem, kas aizved uz neskaitāmiem ķīniešu restorāniem un nieciņu veikaliem.

Savukārt Anglijā no 29. jūnija līdz 13. jūlijam burvju mākslinieki Pecoli bija uzaicināti uzstāties Mančestrā ar savu unikālo gigantisko ziepju burbuļu izrādi «Bubble Opera» par godu senākās Anglijas ziepju fabrikas «Casson» 125 gadu jubilejas svinībām. Par godu šim notikumam Mančestras centrā tika uzbūvēta speciāli veidota instalācija, kas līdzinājās milzīgai ziepju kastei ar lielu uzrakstu «Soap Box», kurā arī mākslinieki uzstājās.

Slavenā Anglijas «Casson» ziepju fabrika ar lielu rūpību izvēlējās māksliniekus, kas pārstāvēs viņu vārdu šajos svētkos. Organizatorus ļoti ieinteresēja arī Pecoli seno ziepju burbuļu komplektu un gleznu privātkolekcija. Pateicoties mūsu burvju mākslinieku 12 gadu pieredzei darbā ar ziepju burbuļiem, kā arī daudzo ārzemju viesturneju labo rezultātu un mākslinieku oriģinālo ideju dēļ organizatoru izvēle nešaubīgi palika pie Latvijas iluzionistiem Pecoli. Mākslinieki ir ļoti priecīgi par izrādīto godu un iespēju nest pasaulē Latvijas vārdu.

Katra diena bija citādāka, jo tika veltīta dažādiem tautā iemīļotiem šīs fabrikas produktiem. Pasākumus apmeklēja gan Mančestras iedzīvotāji, gan aicinātie viesi. Ienākot ziepju kastē, viesus apņēma brīnumu pilna pasaule — viņu skatiem atklājās krāsaini, ūdenī veidoti gaisa burbulīši, pa milzu dušas imitētajām strūklām ar dušas «klausulīti» varēja noklausīties stāstus par šīs senās ziepju fabrikas attīstību, bet īpaši skaisti veidotā smaržu stendā apmeklētāji varēja pēc izvēlētās smaržas noteikt savu raksturojumu. Telpā skanēja noslēpumaina, speciāli šim notikumam komponēta mūzika ar burbuļu skaņām.

Iluzionisti Pecoli viesus iepriecināja, uzstājoties ar gigantisko ziepju burbuļu izrādi, kuras laikā deva iespēju ikvienam pabūt milzīgā ziepju burbulī, tajā arī nofotografējoties. Viesus pārsteidza arī mūsu burvju mākslinieku piedāvātie ēdamie burbuļi ar karameļu, viskija, brendija un degvīna garšu, ko viesi varēja nobaudīt speciāli veidotā ziepju barā. Mākslinieki pārsteidza skatītājus arī ar baltu ziepju burbuļu sniegputeni, kas tika radīts ar speciālām ierīcēm. Katram pasākuma dalībniekam tika arī uzburti speciāli mini ziepju burbulīši, kurus viņi varēja aiznest sev līdzi kā piemiņu no šīm svinībām. Pecoli deva iespēju svinību viesiem iemācīties arī pašiem veidot gigantiskus ziepju burbuļus, kas, Mančestras vēja nesti, steidzās pazust zilajās debesīs.

Pati Mančestra, veidota Anglijas arhitektūrai raksturīgajā sarkanbrūnajā ķieģeļu krāsā, pārsteidza ar savu nepārtraukto dzīvīgumu, liekot noticēt, ka visas nedēļas dienas ir sestdienas. Visi iespējamie bāri un krodziņi lielākoties bija cilvēku pārpildīti, kas ar alus kausiem rokās draudzīgi tērzēja. Nekas neliecināja, ka Mančestrā, kā citviet Eiropā, būtu krīze. Pilsētas viesiem noteikti brīnišķīga šķita iespēja muzejus un pilsētas transportu izmanot bez maksas. Apmeklējot Zinātnes muzeju, cilvēki varēja izmēģināt dažādus zinātnes eksperimentus, piemēram, apmeklēt īpašu telpu, kas transformēja cilvēka kustības mūzikā ar īpašu sensoru palīdzību.

Iluzionisti Pecoli priecājās arī par izstādes sadaļu, kas bija veltīta ziepju burbuļiem, kurā varēja vērot unikālas burbuļu krāsu spēles ar gaismu gan kvadrātveida, gan izliektos burbuļos, gan burbuļu sienā, ko visu apmeklētāji paši varēja izveidot.

Tie, kuriem patīk vērot pilsētu no augšas, varēja izmantot lielo Mančestras panorāmas ratu, kura kabīnēm bija caurspīdīga apakša. Bet, papētot Mančestras notikumu kalendāru, varēja saprast, ka šīs pilsētas dzīve aizrit nepārtrauktos svētkos un parādēs. Gaidot Karību krāšņo parādi, kas notiks jūlija otrajā pusē, iedzīvotāji izklaidējās, piedaloties šausminoši jautrā zombiju parādē, kas pulcēja tūkstošiem «vienas dienas zombijus», lai jautrā gājienā ietu cauri pilsētai uz zombiju balli klubā «Pure». Parādes mērķis bija cēlāks, nekā var šķist — katrs dalībnieks ziedoja divas mārciņas vēža slimību pētījumu organizācijai, kā arī parādes organizatori centās pārspēt pasaules rekordu — sapulcināt 1227 zombijus vienuviet. Turklāt šis zombiju gājiens tika filmēts kā aina amerikāņu mākslas filmai par zombijiem. To visu vērojot, zombijiem pa vidu Pecoli satika arī latviešus, kas Anglijā studē, un tas tikai vēlreiz pierādīja, ka pasaule nav nemaz tik liela.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu