Budisma vēstures relikvijas Rīgā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.maitreyaproject.org

Šā gada 9., 10. un 11. oktobrī Spīķeru koncertzālē, kas atrodas Rīgā, Maskavas ielā 4 k1, būs atkal apskatāma pasauli apceļojusī budisma relikviju izstāde, kurā atrodamas arī vēsturiskā Šakjamuni Budas relikvijas.

Budisma svētās relikvijas Šīs relikvijas ir skaistas, pērlēm un kristāliem līdzīgas pērlītes, kas tiek atrastas garīgo skolotāju pelnos pēc kremācijas. Tā kā garīgie skolotāji paši neafišē savus sasniegumus, šīs relikvijas ir kā pierādījums un apliecinājums tam, ka skolotājs savas dzīves laikā ir sasniedzis ļoti augstu garīgo līmeni.

Maitreijas projekts Sirds Tempļa Relikviju tūre ir viena no Maitreijas Projekta sastāvdaļām, kura ietvaros līdz 2010. gadam dažādās pasaules valstīs būs apskatāma Budas un citu svēto būtņu vairāk nekā 1000 relikviju izstāde.

Vēsturiskie skolotāji

Izstādē ir apskatāmas vēsturiskā Šakjamuni Budas relikvijas, kas dzīvoja vairāk nekā 500 gadu pirms mūsu ēras. Kasjapa Budas relikvijas, kas bija Šakjamuni Budas priekštecis, arī citu garīgo skolotāju relikvijas, kas pārstāv Tibetas, Indijas un Ķīnas budisma tradīcijas, ieskaitot godājamos Šariputru, Maudgaljajanu un Ānandu – Budas tuvākos mācekļus, slaveno jogu Milarepu, Viņa Svētību Pirmo Karmapu un citus skolotājus.

galerijā.

www.maitreyaproject.org

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu