Aļņu riests Līgatnē

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaujas nacionālā parka fonds informē, ka Līgatnes dabas takās šonedēļ iespējams novērot unikālu dabas procesu — aļņu riestu, portālu «Apollo» informēja Jānis Andrušaitis, Līgatnes dabas taku vadītājs.

Šonedēļ Līgatnes dabas taku darbinieki pārsteigti konstatēja, ka aļņu iežogojumā četru dzīvnieku vietā ir pieci. Izrādās, ka aļņu dāmas savaldzinājušas savvaļas aļņu bulli. No meža nākušais aļņu «mačo» pārlēcis divarpus metrus augsto iežogojumu un iekarojis alnenes Līnītes un viņas meitas Saulītes sirdi.

Līgatnes dabas taku darbinieki raksturoja jaunpienācēju kā īstu skaistuli — spēcīgu, muskuļotu, ar labu stāju. Iežogojumā mīt arī divi aļņu ģimenes vīrieši, kuriem pret viesi ir liels respekts. Antiņš un Sprīdītis laikam pēc rakstura atbilst saviem vārdiem, jo teritoriju neaizstāv un turas pa gabalu.

Drīzumā paredzēts savvaļas alni pārvietot citur, uz kādu briežu dārzu.

Brīdinām, ka riesta laikā aļņi var būt bīstami. Aicinām Līgatnes taku apmeklētājus un sēņotājus būt uzmanīgiem un ar savu klātbūtni un uzvedību netraucēt un neprovocēt dzīvniekus.

Uz tikšanos Līgatnes dabas takās!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu